MENIU

Un autocar din România s-a răsturnat în Germania. 11 persoane rănite, trei în stare gravă

Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind în stare gravă, în urma răsturnării unui autocar înregistrat în România, în localitatea Feucht din Germania, relatează duminică Bild.

Potrivit poliției, la primele ore ale zilei de duminică, autocarul înregistrat în România s-a răsturnat într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei și a șoselei umede.

Unsprezece persoane au fost rănite în accident, doi bărbați și o femeie fiind în stare gravă. Printre ceilalți opt răniți se numără și doi copii, de opt și, respectiv, doi ani.

Persoanele rănite au fost transportate la cele mai apropiate spitale. Numeroase echipe de intervenție au sosit la locul accidentului. 

"Referitor la accidentul de circulație survenit în cursul dimineții de astăzi pe o șosea din apropierea localității Reuth din Sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului, Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, potrivit primelor informații obținute de către Consulatul General al României la München de la poliția germană, doar 2 dintre pasageri sunt cetățeni români, restul fiind cetățeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliția germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora.

Cei doi cetățeni români au suferit leziuni superficiale și au fost internați într-o clinică din Nürnberg. Toți ceilalți 9 pasageri au fost răniți în accident și au fost internați în spitale din apropiere, 3 dintre aceștia în stare gravă.

Autocarul implicat aparținea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor poliției locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed.

Oficiul consular român de la München menține legătura cu autoritățile germane și este pregătit să asigure asistență consulară, în limitele competențelor legale", a anunțat MAE, într-un comunicat.