MENIU

11 imigranţi, ascunşi în saci cu granule de PVC şi polietilenă, descoperiţi într-un TIR, la Giurgiu

11 persoane au fost descoperite ascunse într-un camion încărcat cu saci cu granule de pvc şi polietilenă. La volan se afla un cetăţean turc.

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 11 persoane ascunse într-un camion încărcat cu saci cu granule de pvc şi polietilenă. Acestea intenţionau să intre ilegal în România, relatează stirigiurgiu.ro.

La volanul camionului se afla un cetăţean turc. Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta granule de PVC şi polietilenă, din Turcia pentru România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecţie a persoanelor ascunse, poliţiştii au observat că sonda de măsurare a valorilor CO2 indica o valoare mare a concentraţiei de dioxid de carbon în remorca TIR-ului.

Mai mult, sigiliul aplicat pe compartimentul marfă al camionului era rupt şi relipit, aşa că au decis efectuarea unui control amănunţit. Astfel, oamenii legii au descoperit, ascunse printre sacii cu marfă, unsprezece persoane, trei adulţi şi opt minori.

Şoferul camionului a declarat că nu ştia nimic despre prezenţa imigranţilor, precizând că a preluat remorca după ce a fost încărcată şi sigilată, direct de la firma exportatoare.

Şoferul turc şi cei unsprezece migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale.