MENIU

11.000 de poliţişti şi pompieri, mobilizaţi să lupte cu troienele

<p><span>Foto: Inquam Photos / Octav Ganea</span></p>

Ministerul de Interne a mobilizat peste 11.000 de pompieri şi poliţişti pentru a interveni dacă situaţia o va impune.În următoarele zile, 17 judeţe din ţară se vor confrunta cu un episod de vreme rece, cu ninsori abundente, depuneri de gheaţă şi intensificări ale vântului.

"La nivelul judeţelor vizate de atenţionarea meteo, au fost suplimentate efectivele de intervenţie ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, astfel încât acţiunile acestora pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo să se poată realiza în cel mai scurt timp. Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor fi pregătiţi în aceste zile să intervină în sprijinul populaţiei în situaţia apariţiei unor situaţii de urgenţă provocate de vremea severă.

Autorităţile vor acorda o atenţie deosebită persoanelor care necesită asistenţă medicală permanentă, cum sunt bolnavii care au nevoie de dializă sau gravidele, iar acolo unde este cazul, acestea vor fi transportate preventiv în unităţile spitaliceşti. Pentru perioada cu temperaturi scăzute, autorităţile locale vor lua măsuri pentru asigurarea unor spaţii în care ar putea fi cazate persoane surprinse de vremea severă,", a precizat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Mai multe articole despre:
pompieri poliţişti lupte mobilizati 11.000 troienele