MENIU

100% | Fiul unui pacient care a decedat pentru că i s-a administrat sânge alterat, strigăt de disperare după ce dosarul a fost clasat

Caz șocant într-un spital din România

Caz cutremurător în România. În 2017, cinci pacienți au murit după ce au primit sânge alterat la Spitalul din Craiova. Cu toate acestea, după mai mulți ani, procurorii au clasat ancheta. Marți seară, în emisiunea ”100%”, fiul uneia dintre victime și-a exprimat ”strigătul de disperare” față de nedreptatea făcută. 

Bărbatul a subliniat că expertiza arată clar că sângele nu mai trebuia transfuzat și și-a exprimat speranța că, la un moment dat, dreptatea va ieși la lumină. 

”Nu căutăm senzaționalul pentru că noblețea și simplitatea părinților noștri ne-au rămas repere.
Este un strigăt de disperare, al pacienților din acea seară, înainte de a deceda. Am fost acolo, ne strigau pe nume chiar și sub administrarea acelui sânge nefericit. 

Am lăsat legea să se pronunțe, verdictul: fapta nu există. 
Conform ordonanței de clasare, au fost sancțiuni administrative și nu mai este nevoie ca cercetarea să aibă și altă soluționare.

Citește și: ”Sânge alterat în transfuzii: 5 morți, dosar clasat”

Toți acuzații au cunoscut toate aspectele din anchetă, și-au făcut apărarea, toți cei vătămați nu au avut niciun cuvânt de spus. În ordonanța de clasare sunt neconcordanțe: în concluzii se arată faptul că sângele nu mai trebuia transfuzat, se spune în expertiză. 
Am primit ordonanța de clasare în 5 iulie 2021. 

Am convingerea că, la un moment dat, dreptatea va ieși la lumină”, a spus fiul victimei.

Detalii din anchetă sunt disponibile în video-ul de mai jos: