MENIU

10 studenți au fost exmatriculați de la Harvard din cauza unor postări pe Facebook

Pe un grup privat de pe Facebook, studenții au luat în derâdere subiecte precum abuzul împotriva copilului, agresiunea sexuală, pedofilia și Holocaustul. Membrii grupului au postat, de asemenea, mai multe comentarii rasiste la adresa unor minorități, conform unui raport intern din cadrul instituției.

Informațiile despre acțiunile în cauză au fost raportate de către Crimson - principalul ziar al studenților din cadrul prestigioasei universități.

Materialul considerat obscen a fost postat pe un forum de chat de pe Facebook, creat de candidați care intenționau să studieze la Harvard în acest an. Orice persoană care dorea să se alăture grupului de potențiali studenți trebuia să solicite înscrierea prin crearea și postarea unui meme cu subiect provocator.

La scurt timp după formarea grupului, administratorii grupului oficial al Colegiului Harvard au aflat despre aceasta și au lansat o anchetă prin care le-au cerut respectivilor să-și explice contribuția lor la grupul de chat. O săptămână mai târziu, „cel puțin 10 membri ai grupului au fost informați că ofertele lor de admitere la Harvard au fost retrase”, se declară în raport.

Profesorul Alan Dershowitz, din cadrul Școalii de Drept a Harvard, a declarat că s-a mers prea departe în retragerea ofertei de admitere. Profesorul a declarat pentru Guardian că instituția „a intrat prea adânc” în viața privată a studenților prin cenzurarea comunicaării protejate de legile care apără dreptul la liberă exprimare.