MENIU

10 moduri în care soarele îţi afectează organismul

Cancerul de piele nu este singură consecinţă pentru sănătate cauzată de expunerea la soare, de fapt razele astrului zilei îţi pot, de fapt, îmbunătăţi starea de bine.

Cel bun, cel rău şi cel însorit

Ştii că razele ultraviolete poate cauza cancer de piele şi îmbătrânire prematură, iar folosirea cremei antisolare este o modalitate de protecţie. Însă oamenii de ştiinţă au arătat că soarele poate influenţă sănătatea unui om atât în bine cât şi în rău.

„Cancerul de piele este o realitate crudă însă asta nu înseamnă că ar trebui să stai închis în casă toată ziua întrucât există o mulţime de beneficii pentru sănătate dacă petreci timp în aer liber. Ar trebui să cântăreşti totul cu înţelepciune şi să găseşti o modalitate de a te bucură de beneficii şi să te fereşti de lucrurile negative”, susţine Darrell Rigel, professor la catedră de dermatologie la New York University Langone Medical Center.

Iată ce trebuie să ştii astfel încât să faci alegeri inteligente când te expui razelor soarelui.

Starea de spirit

Lumina soarelui determină creierul să elibereze serotonină, hormonul stării de bine ceea ce înseamnă că petrecerea câtorva ore în aer liber îmbunătăţeşte starea de bine şi ajută la scăderea stresului. Iar pentru unele persoane neexpunerea la soare în timpul lunilor de iarnă poate declanşa depresia.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate Soare