MENIU

10 avorturi, la numai 16 ani. Dezvăluiri şocante făcute de un ginecolog despre o tânără din România

Dezvăluire şocantă într-un spital din Banat. Un medic ginecolog are o pacientă care la numai 16 ani are deja 10 avorturi la activ.

Doctorul Eugen Munteanu de la Spitalul din Caransebeş trage un semnal de alarmă şi susţine că România are cel mai mare procent de mame cu vârstă între 10 şi 17 ani din Uniunea Europeană. Rata mamelor adolescente este mai mare chiar şi faţă de ţări precum Burundi sau Botswana.

"În Uniunea Europeană, România înregistrează cel mai mare număr de naşteri cu mame între 10 şi 17 ani. Eu am avut cazuri de mame foarte tinere şi, mai alarmant, fete care vin să facă un avort, sau chiar mai multe, şi ele nu au împlinit 15-16 ani. Este strigător la cer să nu poţi să oferi o consiliere fetelor din mediul defavorizat sau de la sat, sunt fete care nu au copilărie, care ar trebui să se joace cu păpuşile. Chiar zilele trecute am asistat la o naştere la o faţă de 16 ani, care-şi începuse viaţa sexuală la 10 ani şi care avea deja la activ 10 avorturi… Vă daţi seama cât e de gravă situaţia?", spune medicul ginecolog Eugen Munteanu.

Sursa

Mai multe articole despre:
avorturi medic ginecolog fata avort avort tinere