MENIU

10 August 2019. Ion Cristoiu a anticipat un pericol pentru Iohannis în ziua de sâmbătă, 10 August

<p>Ion Cristoiu</p>

10 August 2019 este ziua în care Diaspora se întoarce în Piaţa Victoriei, la un an după luptele de stradă dintre românii reveniţi acasă şi forţele de ordine

Pe reţelele de socializare a fost lansat un apel de către grupuri cum ar fi 'Luptăm pentru România' '10 august 2019 - Revoluţia Noastră' pentru desfăşurarea unui miting în Piaţa Victoriei din capitală.

Ion Cristoiu a anticipat ce se va întâmpla sâmbătă, 10 August.

"Deocamdată noi teoretic avem o demonstrație pașnică. Ca și cel de anul trecut, avem o ciudățenie. Un an de zile au fost proteste. Deja e o pregătire.. unii au informații că va fi ceva ieșit din comun. Eu spun de pe 26 mai că o asemenea mobilizare nu poate fi împotriva PSD. PSD e un partid care supraviețuiește la putere, în ciuda a ce zic unii, că trebuie să plece. Din punctul acesta de vedere, ce se poate întâmpla? Să cadă Guvernul? E un mare interes să nu cadă. După părerea mea, singurul lucru primejdios pentru Iohannis e ca la un moment dat un grup de acolo să strige "jos, Iohannis!", a spus Cristoiu la postul TV Antena 3.

La mitingul dedicat Diasporei organizat anul trecut, pe 10 august 2018, la care au fost prezenţi zeci de mii de manifestanţi, au avut loc incidente violente, soldate cu o intervenţie în forţă a Jandarmeriei pentru evacuarea Pieţei Victoriei. Mai multe sute de persoane au fost rănite, fiind deschisă o anchetă privind modul de intervenţie a forţelor de ordine în urma mai multor plângeri penale depuse.

Mai multe articole despre:
Ion Cristoiu 10 august 2019