MENIU

10 ani de închisoare pentru românul care a lovit violent o bătrână, în Italia. Femeia a decedat, după luni de agonie

Decizie instanță Italia

Un român în vârstă de 26 de ani, cu antecedente penale, a fost condamnat de Curtea Supremă din Mialno la 10 ani de închisoare pentru omor. Inițial, acesta primise o pedeapsă de 12 ani, și asta după ce, pe 16 noiembrie 2019, a lovit extrem de violent o bătrână, care a murit la câteva luni după incident.

În justificarea reducerii pedepsei, magistrații Curtea de Apel din Milano au explicat că scopul bărbatului, complet beat în momentul producerii incidentului, era să jefuiască femeia și nu s-o omoare, sentința fiind confirmată de Curtea Supremă.

Bătrâna de 84 de ani, care a fost atacată și bătută fără niciun motiv, în plină stradă, în data de 16 noiembrie 2019, a murit după aproximativ trei luni și jumătate de agonie. Femeia a suferit o fractură gravă a craniului, după ce a fost împinsă și trântită la pământ. Bătrâna și-a pierdut cunoștința și a fost transportat la spital cu hemoragie cerebrală, de unde nu și-a mai revenit niciodată.

Pe lângă bătrână, românul a agresat-o și pe sora femeii, aceasta fiind lovită cu pumnul, relatează varesenews.it, citat de Știri Diaspora.

În timpul audierilor, românul a recunoscut că a băut vodcă și că era beat în momentul producerii agresiunii. Atacul a fost unul spontan, bărbatul neavând nicio legătură cu victimele, pe care nu le cunoștea.