MENIU

Dragnea a aflat numele celor cinci judecători care îi decid soarta. Show TV cu tragerea la sorți

<p>ICCJ a tras la sorți completurile de 5 judecători</p>
<p>ICCJ</p>
Liviu Dragnea

Curtea Supremă n-a mai aşteptat motivarea CCR cu privire la conflictul constituțional dintre Parlament și ÎCCJ și s-a grăbit să aleagă prin tragere la sorți completele de judecată, informează Realitatea TV. Liviu Dragnea şi-a aflat numele celor cinci judecători din apelul de la Înalta Curte în direct la TV.

Vineri 9 noiembrie 2018, la ora 10.00, la sediul Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Sala Secţiilor Unite, au avut loc tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 judecători pentru anul 2018, pentru a respecta decizia controversată a CCR.

Şedinţa publică a avut loc, în premieră, în transmisiune directă pe televiziunile de ştiri.

Cei 5 judecători care vor decide soarta lui Liviu Dragnea în dosarul Bombonica sunt:
1. Cosma Rodica
2. Selaru Valentin Horia
3. Nenita Simona Cristina
4. Vasile Francisca Maria
5. Ilie Ioana Alina

Decizia vine în în contextul deciziei Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte.

Una dintre mizele acestei decizii este stabilirea unui nou complet de judecată în cazul apelului lui Liviu Dragnea la condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul "angajărilor fictive din Teleorman".

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Guvernului Dăncilă și a admis că există un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înaltă Curte de Casație și Justiție, în legătură cu formarea completurilor de judecători.

Practic, CCR a decis că Înalta Curte de Casație și Justiție "urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor completurilor de 5 judecători", cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat și completat prin Legea nr.207/2018".

Consecințe periculoase după decizia CCR: "Terifiant! Ce-a făcut Toader în biroul lui Dragnea?"

Decizia CCR ar putea avea și efecte retroactive, situație considerată aberantă de juriști. Liviu Dragnea, Elena Udrea, Alina Bica, Dan Șova, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan "Pinalti" sunt principalii beneficiari ai deciziei de ieri a Curții Constituționale, care a hotărât refacerea completurilor de 5 judecători.

Liviu Dragnea, condamnat în februarie 2017 la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, ar putea să redevină un om cu cazierul curat.

Liviu Dragnea anunțase încă de la începutul anului trecut că are de gând să conteste decizia cu orice preț. Acum, cu un guvern capabil să formuleze o astfel de contestație la CCR și cu judecători constituționali care au făcut parte din partidul pe care îl conduce, și-a văzut visul împlinit.

De altfel, deputatul USR Stelian Ion a declarat că decizia CCR privind formarea completelor de 5 judecători de la ÎCCJ este una politică şi că este vorba de Liviu Dragnea, deoarece până la judecarea recursului liderului PSD nu s-a ridicat problema alegerii completelor.

"În vreme ce judecătorii CCR sunt numiţi politic, judecătorii de la ÎCCJ au ajuns acolo pe bază de examen. De aceea, dincolo de chestiunile juridice, unde sunt doi jurişti sunt trei interpretări, vedem că decizia de azi dată de o instituţie politico-juridică este mai degrabă o decizie politică.

De la domnul Liviu Dragnea a pornit această sesizare şi cine se afla în biroul domnului Liviu Dragnea? Ministrul Justiţiei, ca să discute speţa domnului Dranea, şi anume problema pe care o are cu completul de 5 judecători care îi judecă speţa supusă acestui recurs la ÎCCJ. Este terifiant ce se întâmplă", a spus deputatul USR, conform Mediafax.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea