MENIU

1 mai - Peste 4.100 de pompieri, la datorie de 1 mai. Cum prevenim incendiile după grătar

<p>1 mai - Peste 4.100 de pompieri, la datorie de 1 mai. Cum prevenim incendiile după grătar</p>

Peste 4.100 de pompieri cu aproximativ 1.100 de mijloace tehnice vor fi la datorie pe timpul minivacanţei de 1 Mai, iar alţi 3.700 sunt pregătiţi să intervină, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor.

La nivel naţional, peste 500 de inspectori de prevenire au derulat activităţi de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi turistice şi de agrement, unităţi comerciale şi spaţii cu aflux mare de persoane, a anunţat Ispectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, având în vedere că în această perioadă destinaţiile cetăţenilor vizează zonele turistice şi se preconizează o creştere a traficului spre litoral, în aceste zile, pe autostrada A2 vor fi suplimentate efectivele IGSU cu echipaje de stingere, descarcerare şi prim-ajutor SMURD.

De asemenea, la nivel naţional vor fi disponibile 285 de echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura intervenţia imediată la solicitările medicale de urgenţă.

Având în vedere că numeroşi cetăţeni aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii, la iarbă verde, utilizând surse de foc în spaţii deschise, reprezentanţii IGSU ne avertizează că trebuie să ţinem cont de următoarele măsuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

— Pregătirea focului doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie ţi în niciun caz pe timp de vânt;

— Respectarea regulile de prevenire şi stingere a incendiilor impuse de administratorii locurilor de campare;

— În campinguri, aprinderea focurilor în spaţiu deschis se face doar în locuri special amenajate;

— Parcarea autovehiculele se realizează numai în spaţiile special destinate, fără blocarea căile de acces;

— Înainte de a pleca din zona de campare, stingeţi focul/ cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cenuşa rezultată cu pământ.

Mai multe articole despre:
pompieri incediu 1 Mai grătare