MENIU

1 mai – La ce riscuri ne supunem dacă întrăm în apa rece a mării în minivacanţa de 1 mai?

<p>1 mai &ndash; La ce riscuri ne supunem dacă &icirc;ntrăm &icirc;n apa rece a mării &icirc;n minivacanţa de 1 mai?</p>

Hainele prea subțiri, intratul în apa rece a mării cu tot corpul sau doar cu picioarele precum și un timp prea îndelungat petrecut pe nisipul umed ne pot face să ne întoarcem din vacanța de 1 Mai, cu dureri acute de spate, atrage atenţia doctorul Ion Manea, directorul medical al Bio Ortoclinic.

Statisticile arată că aproximativ 85% din populația României are dureri de spate, iar o mare parte dintre cei afectați sunt tineri de până la 35 de ani, adică exact acea categorie care își va petrece în această săptămână mini-vacanța de 1 Mai la mare.

”Multe din afecțiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzația de rece și cum marea este mult sub temperatura de vară în această perioadă, o joacă la mal, în picioarele goale sau mai rău, o baie în toată regula, pot agrava problemele de sănătate”, a afirmat dr. Ion Manea.

Conform specialistului, indiferent dacă au afecțiuni ale coloanei cauzate de durerile musculare sau de problemele osteoarticulare cei care vor merge la mare în această săptămână e bine să evite intrarea în apă și perioadele lungi petrecute pe nisipul rece și umed.

Mai mult, pentru a se feri de probleme, femeile ar trebui să poarte haine care să le acopere complet spatele, mai ales dacă petrec mai mult timp pe plajă. ”Toate concertele din această perioadă au loc în aer liber și cum serile sunt încă foarte răcoroase, obiceiul doamnelor de a purta bluze scurte sau foarte subțiri nu va face decât să accentueze bolile coloanei”, a subliniat medicul.

Potrivit specialistului, printre afecțiunile agrarate de frig se numără: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago și cifoza.

Mai multe articole despre:
1 Mai dureri de spate apa marii