Articolele din categoria TRAVEL:

HARTA riscului epidemic COVID-19 în UE. Noul cod al culorilor COVID-19 / 15 octombrie 2020 Foto: European Center for Disease Prevention and Control

Peste jumătate din țările UE sunt în zona ROȘIE de risc epidemic COVID-19. Unde sunt RESTRICȚII de călătorie - HARTA

Mai mult de jumătate din ţările Uniunii Europene (UE), împreună cu Regatul Unit, sunt marcate cu roşu pe noua hartă europeană cu restricţiile de călătorie, publicată joi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Este vorba de 17 țări, printre care și România, din totalul celor 27 de state membre. Miniştrii de Externe din cele 27 de ţări UE au convenit deja să pună în aplicare un sistem comun de cartografiere pentru a defini zonele de risc - a rezultat astfel un cod de culori de la verde (sigur) la roșu (risc ridicat). 

test covid

Un arhipelag paradisiac din Brazilia va solicita turiștilor dovada unui test negativ COVID-19

Arhipelagul paradisiac Fernando de Noronha, cel mai mare din Brazilia şi una dintre puţinele zone libere de noul coronavirus, va solicita turiştilor dovada unui rezultat negativ la testul pentru COVID-19. Cu până în 100 de cazuri de COVID-19 și niciun deces, insula a permis din nou accesul turiștilor de la sfârșitul lunii august, dar numai în cazul în care aceștia fuseseră deja infectați cu noul coronavirus.