Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Amendamente controversate depuse la Legea avocaților. Aleșii vor imunitate extinsă
Amendamente controversate depuse la Legea avocaților. Aleșii vor imunitate extinsă
De acum înainte, şi avocaţii ar putea avea imunitate. Senatorul PSD, Ioan Chelaru, avocat de profesie, a depus mai multe amendamente la Legea avocaturii, care prevăd că avocații nu vor răspunde dacă nu denunță fapte de corupție, despre care află în exercitarea profesiei și că sunt obligați să o facă doar în cazurile de infracțiuni cu violență sau terorism. Potrivit unui alt amendament, procurorii nu au voie să ridice înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client și avocat, nici a "suporturilor de sune, imagine și date", adică a calculatoarelor sau telefoanelor mobile aparținând avocaților.
Cum îl șantaja Dan Diaconescu pe fostul primar Ion Moț. Banii din mită, denumiţi "plasme" - motivare
Cum îl șantaja Dan Diaconescu pe fostul primar Ion Moț. Banii din mită, denumiţi "plasme" - motivare
Fondatorul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, avea un telefon special pentru discuţiile în care şantaja diverse persoane şi le cerea mită, folosind un limbaj codificat, precum ”plasme”, prin care se referea la banii primiți sau ”televizoare”, reprezentând terenurile agricole ale fostului primar al comunei arădene Zărand, Ion Moț, se arată în motivarea deciziei Curții de Apel București de condamnare a acestuia la cinci ani şi şase luni de închisoare.
Andrei Chiliman şi-a început ziua la poliţie
Noi informații în dosarul Chiliman: cum se trucau caietele de sarcini la Primăria Sectorului 1
Procurorii DNA arată în referatul înaintat ÎCCJ, cu propunerea de arestare preventivă a primarului Andrei Chiliman, că firma Straco, reprezentată de Traian și Alexandru Horpos, era ajutată să câștige licitații la Primăria Sectorului 1 prin trucarea caietelor de sarcini, la întocmirea cărora participau reprezentanții acestei societăți, dar și cei ai primăriei. Concret, procurorii arată că, în 2004, Vlad Moisescu i-ar fi impus lui Adrian Chiliman, care fusese în acel an ales primar al Sectorului 1, și echipei acestuia să lucreze cu firma Straco, care ar fi urmat să efectueze lucrări de asfaltare străzi și, ulterior, altele, precum anvelopare blocuri.
Bica: Voi lucra în domeniul juridic. Viitorul loc de muncă va rămâne confidențial
Bica: Voi lucra în domeniul juridic. Viitorul loc de muncă va rămâne confidențial
Fostul şef al DIICOT, Alina Bica, a declarat, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde judecătorii au început audierile în dosarul "Bica 1", că va începe, de luni, să lucreze în domeniul juridic, fără a preciza unde, dar menţionând că nu are legătură cu vreo instanţă de parchet sau altă instituţie de stat. În acest sens, Bica a subliniat că va rămâne confidenţial viitorul său loc de muncă.