Articolele din categoria JUSTIŢIE:

O nouă condamnare pentru România la CEDO
O nouă condamnare pentru România la CEDO
CEDO a decis ca statul român să îi plătească lui Ionel Ionuţ Neagoe, administratorul uneia dintre societăţile de transport implicate în accidentul de la Mihăileşti, condamnat în 2008 la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă, suma de 3.600 de euro cu titlul de prejudiciu moral. Acesta înaintase o plângere la CEDO vizând încălcarea prezumţiei de nevinovăţie în procesul său, prin declaraţiile făcute de fostul preşedinte Traian Băsescu şi de o judecătoare.
Procurorul Emilian Eva rămâne în arest preventiv
Procurorul Emilian Eva rămâne în arest preventiv
Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât, marți, ca procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași să fie cercetat, în continuare, în stare de arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat de corupție. Curtea Supremă a respins, astfel, contestația procurorului și a menținut decizia dispusă pe 9 iulie. Emilian Eva a devenit cunoscut după ce a instrumentat dosarul privatizării ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare.
Procurorii DNA cer control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc
Procurorii DNA cer control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc
Procurorii DNA au solicitat, marți, magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 luarea măsurii controlului judiciar față de fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, după ce acesta a fost eliberat condiționat. Necolaiciuc mai are, însă, pe rol un dosar penal. În cererea DNA se arată că, pe 2 iunie 2015, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la 10 ani închisoare într-un dosar de abuz în serviciu, iar el nu are impusă nicio măsură preventivă. Decizia, în acest dosar, nu este definitivă. 
AID a sesizat CSM cu privire la cazul fetei violate din Vaslui. Parchetul va prezenta concluziile
AID a sesizat CSM cu privire la cazul fetei violate din Vaslui. Parchetul va prezenta concluziile
Ca urmare a sesizării de către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) în data de 23 iunie 2015 atât a  Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a Parchetului General în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa, să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015 domnul judecator Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara în vederea efectuării de verificări potrivit competenţelor.