Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Bacalaureat 2016. Elevii susţin marţi proba de evaluare a competenţelor digitale. MODELE SUBIECTE
Bacalaureat 2016. Elevii susţin marţi proba de evaluare a competenţelor digitale. MODELE SUBIECTE
BACALAUREAT 2016. Competenţe digitale. Marţi, 21 iunie, absolvenţii de liceu susţin examenul oral la Evaluarea competenţelor digitale. Examenul de bacalaureat 2016 a debutat în 13 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susținută până în 15 iunie. Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă a avut loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfășura proba de evaluare a competențelor digitale, urmată, între 27 iunie — 1 iulie, de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Copii terorizaţi de învăţătoare, la o şcoală din Bacău. "Ne bate, ne face handicapaţi, proşti" Video
Copii terorizaţi de învăţătoare, la o şcoală din Bacău. "Ne bate, ne face handicapaţi, proşti"
Scandal într-o şcoală gimnazială din Bacău. O învăţătoare este acuzată de părinţi că-i agresează pe elevii din clasa pregătitoare, unde e cadru didactic. Reclamaţii despre comportamentul acesteia au curs încă de la începutul anului scolar, către directorul scolii, inspectoratul şcolar şi poliţie, spun părinţii micuţilor. Prin urmare, învăţătoarea are dosar penal, dar încă predă.
Veste bună pentru absolvenţii de la Universitatea Spiru Haret
Veste bună pentru absolvenţii de la Universitatea Spiru Haret
Diplomele obţinute de absolvenţii de studii neautorizate până în 2011, majoritatea provenind de la Universitatea Spiru Haret, vor fi recunoscute de către Ministerul Educaţiei, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de Camera Deputaţilor şi care va merge la promulgare. Asta în ciuda faptului că, în forma adoptată de Senat, documentul stabilea că vor beneficia de acte de studii recunoscute doar absolvenţii care, anterior începerii anului universitar 2011-2012, au absolvit programe de studii autorizate şi acreditate sau programe de studii organizate într-o limbă de circulaţie internaţională.
Profesorii încep protestele. Luni şi marţi, în faţa Guvernului / Foto: Arhiva
9.000 de profesori, protest și marș, în Capitală, față de ordonanța privind salarizarea
Aproximativ 9.000 de profesori au protestat, miercuri, în Capitală. De Ziua Internaţională a Copilului, dascălii şi-au cerut drepturile în stradă! Bugetarii şi-au exprimat, astfel, nemulţumirea faţă de ordonanţă de urgenţă pe care Executivul urmează să o adopte pe 7 iunie. Sindicaliştii au cerut salarii mărite cu 10%, de la 1 august, dublu faţă de cât le-a oferit ministrul Muncii. Reprezentanţii protestatarilor au prezentat revendicările și la Cotroceni, unde au fost primiți de doi consilieri de stat. În tot acest timp, traficul în Capitală a fost blocat din cauza marşului profesorilor.
BAC 2016. Elevii de clasa a XII-a intră vineri în vacanţă. Când încep examenele
BAC 2016. Elevii de clasa a XII-a intră vineri în vacanţă. Când încep examenele
BAC 2016. Înscrieri BACALAUREAT 2016 acte necesare. Luni, 30 mai, au început înscrierile la examenului de Bacalaureat 2016. Candidaţii se pot înscrie la BAC 2016 până vineri, 3 iunie. Tot pe această dată, elevii de clasa a XII-a vor intra în vacanţă. Examenul de bacalaureat 2016 va debuta în 13 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susținută până în 15 iunie. Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfășura proba de evaluare a competențelor digitale, urmată, între 27 iunie — 1 iulie, de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.