În California trăiesc peste 100.000 de americani de origine română

Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Ţara tuturor posibilităţilor a atras, de-a lungul istoriei, milioane de pribegi din toată lumea, inclusiv români. Peste 100.000 dintre ei trăiesc astăzi în California. Votul lor are însă aceeaşi greutate cu votul celorlalte zeci de milioane de americani care vor merge mâine la vot.

De mai bine de două decenii, Domniţa Dumitrescu este profesor de spaniolă la Universitatea de Stat California. Anul trecut a fost declarată cel mai bun profesor al instituţiei. Postere cu ea sunt prin tot campusul.

În urmă cu câţiva ani, Domniţa era republican convins. Astazi însă, se declară de-a dreptul speriată de Sarah Palin pe care o consideră superficială, extremistă şi absolut nepregătită pentru funcţia de vicepreşedinte.

Un model pentru studenţii ei, Domniţa are propriile modele, pe care şi le alege cu grijă. Aşa că nu se teme să schimbe tabăra atunci când consideră că aşteptările ei nu mai sunt confirmate. Are principii sănătoase şi nu-şi dă încrederea oricui.

Este la al cincilea vot în Statele Unite. Se simte obligată să acorde credit doar celui care ar putea redresa economia şi ar putea opri războiul din Irak.

Domniţa crede că alegerile din acest an sunt foarte importante, iar misiunea noului preşedinte este cu atât mai grea cu cât are de reparat gafele admnistraţiei Bush.

Deşi ar fi putut să voteze inainte, prin poştă, Domniţa Dumitrescu a ales să se ducă la urne pe 4 noiembrie. Miza este prea importantă şi vrea să simtă emoţia votului direct.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print