ACTUAL

Imagine inedită de pe un bulevard mare din Capitală. Toți copacii au dispărut peste noapte









O tânără pianistă a murit după ce a stat 14 ani în comă. Femeia suferise o operație de mărire a sânilor
O tânără pianistă a murit după ce a stat 14 ani în comă. Femeia suferise o operație de mărire a sânilor
O dramă medicală s-a încheiat tragic miercuri, 24 aprilie 2024, când inima Annabellei Benincasa, o tânără mamă și pianistă talentată, s-a oprit definitiv după ce a petrecut 14 ani în comă. Incidentul care a declanșat această lungă suferință a avut loc în mai 2010, când Annabella, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a suferit complicații severe în urma unei operații de augmentare mamară la o clinică privată din Caserta, Italia.

ACTUAL








Verificarea clauzelor contractuale este foarte importantă
Cum recunoști o țeapă imobiliară? La ce trebuie să fii foarte atent înainte să semnezi actele și să dai banii
O vorbă românească spune că "graba strică treaba" și, din păcate, tot mai mulți români îi descoperă valabilitatea atunci când fac una dintre cele mai importante investiții din viața lor: cumpărarea unei locuințe. Lipsa de experiență, emoțiile și graba sunt tot atâtea puncte slabe de care știu să profite cei care vor să vândă cu orice preț. Așadar, la ce trebuie să fiți atenți pentru a nu lua țeapă?

ACTUAL






CULTURĂ





EDUCAŢIE

Vodafone caută cel mai bun gamer din România
Vodafone caută cel mai bun gamer din România. Peste 1200 de jucători concurează pentru 22.000 euro la Poli E-FEST
Între 26-30 aprilie 2024, POLITEHNICA București organizează cea de-a doua ediție a Poli E-FEST - powered by Vodafone, cel mai mare campionat de jocuri video din țară, cu peste 1200 de participanți și 5000 de vizitatori. Evenimentul oferă o platformă pentru sute de elevi și studenți să-și pună în valoare abilitățile în gaming, cu premii în valoare totală de peste 22 000 de euro, oferite de Vodafone România, în demersurile de a susține comunitatea de gaming la nivel local.




MEDIU



Baciu a atras atenția că astfel de fenomene se vor intensifica în viitor
Andrei Baciu, mesaj pe tema prafului saharian care a lovit Capitala. Ce i-a transmis colegul său de partid, ministrul Mircea Fechet
Andrei Baciu, președintele PNL Sector 3, trage un semnal de alarmă după valul de praf saharian care a acoperit Bucureștiul în ultimele 24 de ore. "Trăim într-un oraș sufocat și poluat, așa că avem datoria să ne luptăm pentru parcurile noastre, pentru spațiile verzi, pentru orice ne ajută să ne protejăm sănătate", a scris fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Impactul prafului saharian asupra sănătății. Cum trebuie să procedeze românii în aceste zile
Impactul prafului saharian asupra sănătății. Cum trebuie să procedeze românii în aceste zile
Recent, România a fost traversată de un nor de praf saharian care a adus o serie de preocupări legate de calitatea aerului și potențialul impact asupra sănătății publice. Praful saharian, cunoscut pentru originea sa din deșerturile Africii de Nord, poate călători pe distanțe lungi sub influența vânturilor puternice și a afectat vizibilitatea, dar și sănătatea oamenilor în diverse regiuni ale țării.

SOCIAL



70% dintre români cunosc cazuri de violență domestică, însă doar 4% au anunțat autoritățile
Studiu îngrijorător despre România reală: 70% dintre români cunosc cazuri de violență domestică, însă doar 4% au anunțat autoritățile
Peste două treimi dintre români au auzit de cazuri de violență domestică în ultimul an, însă doar 4% au acționat în acest sens și au alertat autoritățile, se arată într-un studiu național realizat la cererea Fundației Vodafone despre modul în care este perceput acest fenomen de opinia publică din România. Dintre cei chestionați, 10% recunosc că au fost sau sunt subiectul unui tip de abuz domestic, iar aproape jumătate dintre aceștia (46%) sunt sau au fost victime ale unei agresiuni fizice.


SĂNĂTATE




Anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală. Anunțul ministrului Rafila/ Arhivă foto
Anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală. Anunțul ministrului Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru. Rafila spune că că proiectul este similar cu cel care a stat la baza compensării vaccinurilor. România rămâne pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de mame minore. Această statistică îngrijorătoare este rezultatul lipsei de educaţiei în general și sanitare în special, pe fondul sărăciei şi problemelor familiale.

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE