Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Un tren pe ruta Gara de Nord-Otopeni şi retur va intra în circulaţie

Un tren pe ruta Gara de Nord-Otopeni şi retur, cu punct de oprire Corbeanca, va intra în circulaţie, a declarat pentru NewsIn subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Constantin Axinia.

Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
"Proiectul este fezabil şi a fost iniţiat încă din 2006 de către ministrul Radu Berceanu, dar nu a mai putut fi realizat la acea dată. Am reluat iniţiativa deoarece prin această rută considerăm că este o formă de fluidizare a traficului. Din punctul de plecare Corbeanca şi până la Gara de Nord călătorii vor face aproximativ 25 de minute", a declarat Constantin Axinia.

Potrivit subsecretarului de stat în MTI, "în primul rând trebuie să ridicăm viteza de circulaţie pe ruta Bucureşti până la Mogoşoaia de la 30 km pe oră la 80 de km. Linia de cale ferată există şi este nevoie să construim doar un punct de oprire la Corbeanca, proiect ce va costa aproximativ 6.000 de lei".

De asemenea, reprezentantul ministerului mai spune că la Corbeanca urmează a fi amenajată şi o parcare, o staţie de autobuze pentru călătorii care vor fi preluaţi din şi înspre terminalul Aeroportulului Otopeni. Totodată, trenul va circula cu o frecvenţă de o oră dus-întors.

"Preţul biletului călătoriei pe ruta Gara de Nord- Corbeanca va fi de 6 lei. Vom încerca să includem în permisul CFR şi preţul biletului de autobuz pentru cele doar cinci minute de transport din şi înspre Aeroportul Otopeni" a mai spus Axinia pentru NewsIn.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
De ce anii de dupa facultate sunt cei mai buni
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 13:26
ecuisine.ro
Dovlecei umpluti cu branza
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 12:17
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET