TICHETE DE VACANŢĂ pentru bugetari. Ce prevede legea propusă în Camera Deputaţilor

Parlamentarii au modificat în taină legea administraţiei publice locale
Parlamentarii au modificat în taină legea administraţiei publice locale

TICHETE DE VACANŢĂ. Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor a stabilit ca angajaţii din instituţiile de stat să beneficieze de TICHETE DE VACANŢĂ, modificând Ordonanţa 8/2009, a declarat, joi, deputatul UDMR Antal Istvan, arătând că valoarea TICHETULUI poate ajunge până la 6 salarii minime pe economie.

Astfel, TICHETELE DE VACANŢĂ vor fi acordate în instituţiile publice, regiile autonome, societăţile comerciale la care statul este acţionar majoritar, companiile naţionale, iar aceste tichete vor putea fi folosite numai în ţară.

Potrivit prevederilor stabilite de comisie, valoarea TICHETULUI DE VACANŢĂ nu poate depăşi şase salarii pe economie, iar aceste tichete sunt nominale, neputând fi utilizate de altcineva, a spus Antal Istvan.

TICHETE DE VACANŢĂ. "Este o lege bună care va mişca turismul românesc. Instituţiile statului, consiliile judeţene şi funcţionarii publici nu vor mai da prime de vacanţă, ci tichete de vacanţă care vor putea fi folosite numai în ţară. Până acum erau foarte multe instituţii publice care dădeau prime de vacanţă care erau folosite în vacanţe în afara ţării, acum o să fie şi o şansă pentru operatorii din turism şi pentru angajaţii care, astfel, vor putea petrece câte 12-14 zile în vacanţă în ţară", a afirmat Antal Istvan.

TICHETE DE VACANŢĂ.  El a mai spus că, în plus, toţi cei care sunt autorizaţi, inclusiv în agroturism, pot oferi servicii de turism pentru aceste TICHETE DE VACANŢĂ, până acum numai operatorii avizaţi de sindicat putând face acest lucru.

Antal Istvan a arătat că sunt avantaje şi pentru angajator şi pentru angajat, angajatorul răsplătind oamenii de bază, iar angajatul petrecându-şi mai multe zile în vacanţă în hoteluri din România.

"Beneficiarii se pot duce şi la agenţii de turism şi direct la hotel", a mai spus Antal Istvan.

Deputaţii au decis introducerea prevederii că agenţiile de turism pot percepe un comision de până la 10% pentru aceste TICHETE DE VACANŢĂ.

Antal Istvan a precizat că discuţiile din comisie au vizat introducerea acestui comision pe care agenţiile de turism îl vor percepe din aceste tichete pentru a asigura serviciile de turism.

Ministrul Turismului, Maria Grapini, a susţinut, în comisie, să nu fie stabilită valoarea comisionului, "să fie lăsat liber", arătând că agenţiile garantează calitatea serviciilor oferite şi consideră că statul nu trebuie să intervină în negociere.

Grapini a mai spus că cetăţeanul este liber să-şi aleagă singur concediul.

Deputaţii din comisie au susţinut şi au decis introducerea prevederii ca acest comision să fie de până la 10% din valoarea tichetului de vacanţă. A fost introdusă şi prevederea ca Autoritatea Naţională de Turism să controleze şi să-i sancţioneze pe operatorii din turism "care vor compromite produsul".

Iulian Iancu, preşedintele comisiei, a arătat că, astfel, se doreşte evitarea situaţiilor în care unele agenţii de turism i-ar trimite pe beneficiarii de tichete de vacanţă la hoteluri "îngrozitoare".

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

7 -2
jupuiti contribuabilii!
27 Feb 17:05
ba voi ati inebunit? ieri mi-am pus o plomba pe datorie, f m i c de hoti!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print