"Pot să vă spun despre ultimele postări care au fost făcute un lucru care mă revoltă, este evident că postările au fost făcute după demararea activităţii Comisiei, în schimb chiar şi aceste postări sunt cu date false de publicare. Adică nu au data la care au fost postate, deci sunt postate pe data de 11 august sau 12 august şi ele au date de postare mai, iunie. Este deja o intenţie vădită şi la urma urmei o lipsă de respect inclusiv faţă de publicul larg că ar putea să accepte o astfel de dezinformare", a precizat Orban.
De asemenea, deputatul PNL Ludovic Orban a mai afirmat că "după începerea activităţii Comisiei au fost postate pe site contracte care nu figurau şi care au fost încheiate în mai, în 4 iunie - contractul cu Eventures, contractul cu firma de avocatură a fost publicat pe site". "Dar culmea este că, în privinţa acestor contracte care au apărut ca prin minune după începerea activităţii Comisiei, nu este prezentat dosarul de achiziţie complet", a mai spus Orban, precizând că săptămâna viitoare Comisia va audia experţii pe IT şi pe promovare turistică şi publicitate. "Deja am vorbit cu unul dintre experţii care vor veni la audieri, din punct de vedere tehnic se poate stabili cu precizie pe un site în ce dată şi la ce oră a fost postat un document", a afirmat Orban.
Comisia de anchetă ar putea chema la audieri persoanele răspunzătoare de zona IT a Ministerul Turismului
De asemenea, deputatul PSD, Dumitru Chiriţă, a cerut audierea persoanelor răspunzătoare de zona IT a Ministerului, decizia urmând a fi luată prin vot la finalul şedinţei Comisiei. "Este important să cunoaştem toate momentele în care s-au publicat pe site-ul ministerului Turismului sau pe alte site-uri documentele de achiziţie publică, astfel încât să vedem care a fost succesiunea" a motivat Chiriţă.