"Îmi expirm convingerea că partidele reprezentate în Parlament vor veni să formăm un guvern de uniune naţională. Depinde numai de noi ca finanţarea externă să revină în România. După cum au spus, (reprezentanţii FMI - n. red.) se vor întoarce pentru acordarea celei de-a treia tranşe, după încheierea proceselor asumate", a declarat Negoiţă, care şi-a exprimat speranţa că reprezentanţii partidelor vor veni.
"Clasa politică trebuie să-şi asume responsabilitatea scoaterii ţării din criză. Structura Guvernului va rezulta în urma dezbaterilor", a anunţat premierul desemnat.
Negoiţă a spus că programul de guvernare este scris şi a fost trimis la Parlament. "Mi-l însuşesc. Este un program de guvernare asumat la un moment dat şi de alte forţe politice şi cred că este un program bun", a spus Liviu Negoiţă.
În contextul în care partidele din opoziţei au declarat că nu îl vor susţine decât pe Klaus Johannis şi că roice altă propunere de premier nnu reprezintă o soluţie pentru acestea, Negoiţă a afirmat că nu poate renunţa la un mandat pe care l-a primit decât în urma deciziei parlamentare.
"Nu mi se pare corect să renunţ la un mandat pe care l-am primit. Un premier desemnat constată dacă are majoritate în Parlament şi nu în altă parte. Clasa politică trebuie să-şi asume responsabilitatea scoaterii României din criză", a mai declarat premierul desemant, considerând că numai Parlamentul va decide asupra programului de guvernare şi a Guvernului pe care îl va propune.
Liviu Negoiţă spune că, în situaţia în care
partidele nu vor accepta să formeze un Guvern de uniune naţională, va
încerca să formeze un Guvern majoritar, iar a treia variantă este un
Cabinet alcătuit exclusiv din membri PD-L.
"A
doua încercare pe care o voi face va fi un Guvern majoritar, poate că
cineva va dori să susţină o astfel de formulă, iar dacă în final nu voi
găsi nici o astfel de posibilitate, voi merge pe un Guvern politic
exclusiv PDL", a declarat premierul desemnat, întrebat ce va face dacă
nu reuşeşte să formeze un Guvern de uniune naţională.