Anunţul a fost făcut de către managerul general al spitalului, dr. Dan Grigorescu, care a precizat că situaţia disperată a spitalului a fost adusă la cunoştinţa Direcţiei de Sănătate Publică, a Casei de Asigurări de Sănătate Braşov şi a Instituţiei Prefectului.
"Situaţia spitalului este critică, mai rezistăm câteva zile, iar cauza este lipsa unei finanţări coerente. Această finanţare trebuie să vină cât mai rapid, în măsura în care cei care ne furnizează materiale sanitare şi medicamente să fie plătiţi. Momentan, am decis să tratăm toate urgenţele, fără deosebire dacă sunt sau nu pacienţi asiguraţi şi încercăm să-i facem pe toţi cei care nu au nevoie de un tratament spitalicesc să înţeleagă situaţia şi i-am asigurat că sunt pe listele de aşteptare", a declarat, Grigorescu.
Acesta a susţinut că situaţia spitalului este cunoscută, de mai bine de o lună, de către toţi factorii de decizie de la nivel judeţean. Grigorescu a mai spus că spitalul are asiguraţi bani pentru salarii şi pentru plata utilităţilor, în timp ce facturile pentru furnizorii de medicamente au întârzieri la plată de peste 60 de zile, chiar şi de 180 de zile, motiv pentru care aprovizionarea spitalului a fost sistată.
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, spune, însă, că spitalul are banii necesari achitării facturilor, fiind un lucru anormal ca managerul spitalului să spună că actul medical nu se poate desfăşura în condiţii decente.
"Situaţia financiară este de asemenea natură că poate asigura actul medical. Nu s-a spus nimic real referitor la banii spitalului. Există bani pentru salarii, utilităţi, materiale sanitare şi medicamente. Avem 14 unităţi sanitare în tot judeţul şi la niciuna nu s-a blocat actul medical din cauza banilor, doar la Judeţean. Dacă nu mai sunt bani, înseamnă că nu a fost managementul bun. Are bani şi îi poate utiliza", a declarat preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Braşov, dr. Elemer Wusinczky.