"Sunt pași importanți pe care i-am făcut. Parlamentul în ultimii doi ani a luat câteva decizii revoluționare care sunt salutare sau care au dominat anumite comentarii din MCV, dar suntem departe de a schimba cultura politică. Nu este suficient să avem termene predictibile de dezbatere cu privire la de exemplu sancțiunile pe conflicte de interese după ce există decizia ÎCCJ sau să luăm act de pierderea unui mandat al unui parlamentar când decizia a venit către Parlament de la Înalta Curte cu privire la incompatibilitatea unui parlamentar și avem raportul Comisiei juridice. Trebuie să eliminăm — din ceea ce este subiectul dacă vreți al presei și al populației în acest moment — necesitatea de a mai discuta sau nu în Parlamentul României asupra ridicări imunității. Eu personal sunt de acord, dar nu putem să facem acest lucru fără o revizuire a Constituției", a declarat Zgonea la Palatul Parlamentului.
El a susținut că tot ceea ce a ținut de Camera Deputaților pentru modificarea Statutului deputatului și senatorului sau la Regulamentul Camerei a fost făcut.
"M-am uitat la ceea ce s-a făcut ca recomandare în acest moment, 90 % dintre ele nu intră în atribuțiile Camerei Deputaților. Dar sunt chestiuni pe care trebuie să le modificăm. Voi avea o discuție cu ministrul Justiției și cu colegii din comisia Europeană care au redactat acest raport și anul acesta vom face pași în această direcție, astfel încât Parlamentul să fie din ce în ce mai bine poziționat", a adăugat Zgonea.
Mai multe pe Agerpres