Totodată, mămăliga este indicată atât în curele de slăbit cât și în alimentația bebelușilor sau a copiilor mici, în contextul în care are un conținut foarte mic de calorii. Ea poate fi combinată cu iaurt, dar și cu legume, iar întreg preparatul oferă o imunitate mai puternică celor care o consumă.
Studiile au demonstrat că mămăliga poate reduce riscul la cancer. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că atunci când este consumată destul de des, aceasta reduce riscul de cancer la colon şi reduce riscul de formare a hemoroizilor, potrivit Doctorulzilei.ro.
Aceștia susțin că pe lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, mămăliga mai are și un efect anti-oxidant asupra corpului.
Astfel, datorită conţinutului de grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi, aceasta poate reduce nivelul de colesterol rău. Trebuie menținat faptul că persoanele care consumă mămăligă au o inimă sănătoasă, iar circulația sângelui este și ea favorizată.
În mod tradițional, mămăliga este gătită din apă fiartă, sare și făină de porumb într-un vas de fontă cu o formă specială denumit ceaun.