A fost publicat proiectul Bugetului pe 2023: Deficit de 4,4% din PIB, Educația, cel mai mic buget - DOCUMENT

 A fost publicat proiectul Bugetului pe 2023: Deficit de 4,4% din PIB, Educația, cel mai mic buget - DOCUMENT
A fost publicat proiectul Bugetului pe 2023: Deficit de 4,4% din PIB, Educația, cel mai mic buget - DOCUMENT

Guvernul a finalizat proiectul de buget pentru anul viitor și l-a lansat în dezbatere publică. Chiar dacă suntem loviți crunt de criză, autoritățile estimează că PIB-ul va crește cu aproape 3 la sută, la peste 1.500 de miliarde de lei. Crește și salariul mediu net, de la 3 mii 800 de lei la peste 4 mii 200 de lei. 

Citește și

Articol partener

PLAYTECH.RO

Dacă îi dai unui prieten mașina și îl prinde radarul, cine plătește amenda? Tu sau el? Codul Rutier spune clar

Articol partener

TABUHIGHLIFE.RO

Ciara, însărcinată pentru a patra oară, la 37 de ani

Articol partener

BZI.RO

Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”

Articol partener

LUMEAPOLITICA.RO

Ancuța Popoviciu șochează din nou! Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu a întrebat-o pe mama Robertei dacă a fost la înmormântarea fiicei sale

Articol partener

PUTEREA.RO

Fost ministru al Agriculturii: Peste 90% dintre fermierii români nu sunt performanți  

Articol partener

NEWSBUCURESTI.RO

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova: Numeroși cetățeni, adunați în Piața Marii Adunări Naționale, la evenimentele organizate de Ziua Europei

Articol partener

ECOPOLITIC.RO

Mai multe evenimente din weekend deviază liniile 100, 203 și 205

Actual

Medicul Irinel Popescu, detalii exclusive despre starea de sănătate a lui Mihai Leu Exclusiv
Medicul Irinel Popescu, detalii exclusive despre starea de sănătate a lui Mihai Leu. Cum se simte marele campion, după ce a fost transferat urgent la Fundeni
O legendă a sportului românesc se confruntă cu mari probleme de sănătate. Campionul la box şi raliu Mihai Leu este internat la Spitalul Fundeni din Capitală, sub atenta supraveghere a medicilor. reputatul medic Prof. Irinel Popescu a oferit, la Realitatea Plus, detalii despre starea de sănătate a marelui campion.

Schema prin care vor fi mărite cele mai mici pensii Exclusiv
Schema prin care vor fi mărite cele mai mici pensii. Ce se întâmplă cu cei care nu mai au documentele de muncă
Avem toate detaliile despre marea recalculare! Dorina Barcari a prezentat în exclusivitate la Realitatea PLUS schema prin care vor fi mărite pensiile cele mai mici din luna septembrie. Potrivit expertului în pensii, seniorii cu cele mai mici venituri vor avea parte de o creștere de până la 10%. 

Nunta in Teleorman
Dosar penal pentru nuntașii care au paralizat un oraș după ce au blocat străzile
Imagini inedite s-au viralizat pe rețelele de socializare. O nuntă din Teleorman a blocat mai multe străzi din cauza alaiului numeros.

Evaluarea nationala
Ministerul Educaţiei - Sesiunea de evaluări naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a începe luni. Peste 500.000 de elevi vor susţine examene
Sesiunea de evaluări naţionale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a începe luni, peste 500.000 de elevi urmând să susţină examene la limba română, matematică şi ştiinţe ale naturii şi la limba maternă. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test în cazul elevilor de clasa a doua, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test în cazul celor din clasele a lV-a şi a Vl-a. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Economie

Plaja Turcia
Vacanțele românilor sunt în pericol din cauza prețurilor exorbitante. Inflația pune în pericol turismul
Vacanțele românilor sunt în pericol! Dintre destinațiile favorite pentru concediile de vară, Turcia înregistrează cele mai mari scumpiri. Forumurile turistice din România au fost luate cu asalt în ultima vreme de oameni care se plâng de prețurile exorbitante din restaurantele din Turcia. 

Forțele de ordine au fost surprinse de desfășurarea atacului, dar au făcut față (Profimedia)
Scene ireale în Germania. Sute de activiști au luat cu asalt o uzină Tesla. Reacție furibundă a lui Elon Musk - VIDEO
800 de activiști anticapitaliști au luat cu asalt uzina Tesla din Germania și s-au ciocnit cu poliția. Aceștia se opun extinderii fabricii producătorului american de vehicule electrice la Grueneheide, în apropiere de Berlin, pe motiv că ar afecta mediul înconjurător.

Procesul de recalculare este aproape de final
Șeful Casei de Pensii a făcut anunţul aşteptat de milioane de pensionari. Formularele au fost trimise la Monitorul Oficial
Veşti bune pentru milioane de pensionari. Daniel Baciu a anunţat că procesul de recalculare a pensiilor se află pe final şi a oferit graficul care va fi finalizat cu primirea noilor taloane.

Polița RCA, o problemă care poate duce la crize pe piața asigurărilor. Foto/Arhivă
Avertismentul specialiștilor: „Legea RCA trebuie să vină în avantajul clienților, fie că sunt asiguraţi sau păgubiţi, nu al companiilor sau serviceurilor”
Alin Iacob, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), susţine că modificarea legii RCA trebuie făcută în aşa fel încât să nu profite de ea companiile de asigurări, intermediarii sau unităţile reparatoare.

Ultimele stiri

Sistem Patriot. Foto: Profimedia
Ce ar putea primi Armata României la schimb pentru sistemul Patriot trimis în Ucraina
România este pregătită să cedeze Ucrainei un sistem antiaerian Patriot. Anunțul a fost făcut marți, 7 mai, de președintele Klaus Iohannis, la Washington, după o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden. Această posibilitate a fost îndelung analizată de experții militari. În timp ce unii cred că această donație nu va fi compensată, alții consideră că, odată cu trimiterea sistemului de rachete antiaeriene Patriot în Ucraina pentru a sprijini forțele armate din această țară, Armata României se află într-o poziție privilegiată pentru a primi beneficii considerabile. 

Cutremur cu magnitudinea 6,5  la graniţa dintre Guatemala şi Mexic
Cutremur cu magnitudinea 6,5 la graniţa dintre Guatemala şi Mexic
Un seism cu magnitudinea 6,5 s-a produs duminică la graniţa dintre Guatemala şi Mexic, provocând pagube materiale minore şi fără să facă victime omeneşti, a anunţat Institutul guatemalez de seismologie (Insivumeh).

Semnal de alarmă de la CEC Bank. Foto: Profimedia
Semnal de alarmă de la CEC Bank. Numeroase tentative de fraudă în numele băncii. Cum acționează escrocii
Printr-un comunicat de presă urgent, CEC Bank a emis o avertizare majoră pentru toți cei care dețin conturi la bancă. Instituția bancară a dorit să informeze despre o escrocherie care îi poate lăsa pe clienți fără niciun ban în conturi. 

Un camion plin cu mere s-a răsturnat în Pasul Tihuța. Foto: Captură Facebook
Un camion plin cu mere s-a răsturnat în Pasul Tihuța. Circulația în zonă se desfășoară alternativ
Autoritățile dirijează circulația rutieră în Pasul Tihuţa, după ce un camion plin cu mere s-a răsturnat pe carosabil. 

Sondaj Realitatea 1/2

Accesează categoria Sondaj Realitatea din MENIU si vezi rezultatele LIVE.

Cu cine vei vota la Primăria Capitalei?

Sondaj Realitatea 2/2

Accesează categoria Sondaj Realitatea din MENIU si vezi rezultatele LIVE.

Cu cine vei vota la Sectorul 5?



Vezi emisiunile Realitatea Plus