Atacul cu drone a avut loc la aproximativ 25 de kilometri de orașul Galați. Potrivit directorului Capitaniei Zonale Galați, Vlăduț Brânză, după momentul exploziilor din portul Reni, șase nave românești au solicitat permisiunea de a traversa Duărea pe malul românesc. Vapoarele nu au suferit avarii.
„Azi-noapte, după ce s-au primit informații la Port-Control am încercat să diminuăm riscul de tranzitare a zonei. Navigația nu a fost oprită. Au fost nave sub pavilion românesc care au cerut să părăsească portul pentru a-și asigura securitatea. Este vorba șase nave românești. Tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat în bazinul Portului Reni, una din drone a lovit clădirea port control Reni”, susține directorul Căpităniei Zonale Galați.
Nu au fost impuse restricții de circulație
Potrivit sursei citate, pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricții de circulație. De asemenea, și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați a anunțat că nu există nicio restricție de circulație pe Dunăre, în apele românești.
„Ne-am consultat cu cei de la AFDJ și nu există niciun motiv pentru a interzice tranzitarea zonei. Navigația se desfășoară în zonă. Normal că orice problemă de genul acesta generează emoție. Nu poți să știi cum se dezvoltă o chestie de genul acesta. Cu astfel de probleme nu ne confruntăm prea des. Dar trebuie sânge rece și să mergem înainte”, a adăugat Vlăduț Brânză.
Rușii au atacat portul ucrainean Reni, aflat la câțiva kilometri de Galați
În noaptea de 24 iulie, rușii au atacat cu drone Shahed-136 în regiunea Odesa. Ținta dronelor a fost infrastructura portuară a Dunării. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare antiaeriană ucrainean. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în portul Reni, dar și sistemele antiaeriene care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze.