S-a aflat CE SALARIU are Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

MUGUR ISĂRESCU. Salariile de la Banca Naţională a României sunt mai mici decât la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar salariul de bază al guvernatorului BNR, MUGUR ISĂRESCU, este de 10.000 euro pe lună, ajungând la maxim 12.000 euro cu indemnizaţia din Consiliul de Administraţie, spune Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

MUGUR ISĂRESCU. Purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani , a reiterat, pentru Capital, că Dan Radu Rușanu , încasează 14.000 de euro lunar și că această sumă este stabilită conform legii, adică cel mult egală cu veniturile guvernatorului. Soviani subliniază că, spre deosebire de BNR, membrii consiliului ASF nu iau sporuri și indemnizații lunar.

MUGUR ISĂRESCU. La solicitarea Capital, Autoritatea de Supravghere Financiară a emis un punct de vedere prin intermediul purtătorului de cuvânt Radu Soviani.

MUGUR ISĂRESCU. Acesta spune că salariile din ASF respectă legea și reafirmă că venitul lunar al președintelui Dan Radu Rușanu este de 14.000 de euro, nivel care, de asemenea, "respectă legea". Purt[torul de cuvânt al ASF mai subliniază că "spre deosebire de BNR" membri consiliului ASF nu încasează sporuri și indemnizații lunare. Totuși, Soviani explică faptul că anul trecut veniturile celor din ASF au fost rotunjite cu o primă de vacanță și una de salariu, ambele acordate o singură dată și ambele în valoare de maximum un salariu.

'Aşa am ştiut şi eu, că la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculează acum pe ecrane şi despre care se spune că sunt identice ca la Banca Naţională, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Naţională este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de bază al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro şi urcă la aproape 12.000 de euro cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie. Celelalte salarii sunt mult mai mici', a declarat Adrian Vasilescu pentru Agerpres.

Declaraţiile consilierului guvernatorului băncii centrale vin la o zi după ce purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Radu Soviani, a arătat, la Realitatea TV, că salariile din ASF sunt mai mici decât cele de la Banca Naţională.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
strul
18 Feb 21:42
Omul asta merita! Pai, se compara cu Rusanu si gasca?
Răspunde
7 0
Лука Чилон
18 Feb 13:20
REVOLUCIEA DIN DECEMBRIE MULTE DARURI E A ADUS /
Răspunde
6 0
Termita
18 Feb 10:36
Despre salariile pe care le incaseaza din functiile detinute in Consilii de Administratie la Companii sau Regii de Stat, Autoritati sau societati comerciale nu spui nimic ??? Gros mai ti-e obrazul ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?