Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

PROGNOZA METEO 23 APRILIE

Miercuri vremea va fi caldă, dar va deveni treptat în general instabilă. Peste zi, soarele domină atmosfera, iar ploi de scurtă durată, se vor semnala mai ales în zonele de deal şi de munte, precum şi în sud-vestul ţării.

Prognoza meteo
Prognoza meteo

În aceste condiţii temperatura va avea valori maxime, cuprinse între 16 grade pe litoral şi 26 de grade în Lunca Dunării. Din această noapte în regiunile sud-vestice şi în zona Carpaţilor Meridionali va ploua în averse, însoţite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.

PROGNOZA METEO BUCURESTI

În Bucureşti, vremea va fi caldă. Astfel, după o dimineaţă în care termometrele vor indica în jur de 10 grade, până la amiază cu soare din plin, temperatura va creşte până la 25 de grade. Spre seară norii strâng rândurile şi vor fi posibile averse şi descărcări electrice.

PROGNOZA METEO MUNTE

 La munte vremea va fi caldă, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Astfel după o prima parte a zilei în care soarele va încălzi atmosfera, se vor întruni condiţiile pentru formarea norilor cumulonibus ce se formează mai ales în timpul după-amiezelor din care din loc în loc vor cădea ploi de scurtă durată. Noaptea înnorările se vor accentua şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse în zona Carpaţilor Meridionali, unde cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

PROGNOZA METEO REGIUNI

Vreme caldă pentru această dată în regiunile intracarpatice, unde mercurul din termometre va arăta, 20 de grade chiar şi în depresiuni la Miercurea Ciuc şi 24...25 de grade în Timişoara, Deva şi Alba Iulia. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza când pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice.

În sud va fi o zi ca de vară. Astfel, după o jumătate de zi cu soare generos, începând de după-amiază, în zonele din apropierea munţilor şi în Oltenia vor fi averse cu tunete, fulgere şi unele intensificări ale vântului. Până atunci temperatura creşte la 24 de grade în Craiova şi Râmnicu Vâlcea, 23 de grade în Piteşti şi Buzău, 25 de grade în Giurgiu şi 26 de grade în Călăraşi.

În Dobrogea urmează o zi caldă, dar apropierea mării va limita creşterea de temperatură la numai 16...18 grade în zona litorală la Constanţa şi la 21 de grade în partea continentală la Tulcea. Cerul va fi variabil, se va înnora temporar spre seară, dar şansele de ploaie sunt deocamdată mici.

Vreme caldă pentru data din calendar şi în Moldova. Maximele termice ajung la 24 de grade în sud la Galaţi şi 21 de grade în nord la Piatra Neamţ şi Suceava – valori ce depăşesc mediile climatologice de referinţă, cu 5...6 grade. Fenomene asociate instabiltăţii atmosferice îşi vor face apariţia după-amiaza şi seara în special la deal şi la munte.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
03 Iunie, 09:44
05 Iulie, 21:26
26 Iulie, 17:10
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Culori perfecte pentru casa ta
STIRI | REALITATEA.NET
23 Aprilie, 16:04
ecuisine.ro
Clafoutis sărat
STIRI | REALITATEA.NET
21 Aprilie, 21:19
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET