PROGNOZA METEO 30 noiembrie

Astăzi vremea se încălzeşte în cea mai mare parte a ţării, mai semnificativ în sud şi sud-vest, astfel că temperaturile maxime pornesc de la 2 grade în estul Transilvaniei şi se opresc la 13 grade în Oltenia.

Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, exceptând Maramureşul, unde acestea vor fi mixte. În zona montană vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, iar în Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. În restul teritoriului cu totul izolat sunt posibile ploi slabe. Vântul va avea unele intensificări în nord-vest şi în sud, în timp ce în zona montană înaltă va sufla tare, cu rafale ce vor depăşi 80...90 km/h.

În regiunile intracarpatice vreme fară soare în continuare. Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ploaie, exceptând Maramureşul unde acestea vor fi mixte. În Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali predomină lapoviţa şi ninsoarea, iar izolat, cantităţile de apă pot trece de 10...15 l/mp. Maximele sunt cuprinse în general între 5 şi 10 grade, mai coboâite în depresiuni, spre 3 grade.

În sud soarele revine, însă nu toată ziua. Scurtele înnorări aduc doar câteva ploi slabe. Temperatura este în crestere, astfel că maximele trec de 10 grade şi ajung chiar la 12 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Giurgiu. Vântul va avea unele intensificări.

În Dobrogea cer temporar noros şi izolat ploi slabe. Se mai încălzeşte şi aici, în jur de 10 grade la amiază.

În Moldova este mai rece decât în restul ţării. Maximele sunt cuprinse între 7 şi 9 grade, cerul mai mult noros, iar în jumătatea de nord, temporar, va ploua.

Vremea se încălzeşte şi în Bucureşti. În condiţii de cer temporar noros termometrele vor indica la amiază 10...11 grade, cu 2...3 grade peste valorile normale acestei perioade. Vântul va sufla în general moderat şi va slăbi în intensitate spre seară.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print