PROGNOZA METEO 28 iulie

Astăzi în regiunile sudice şi sud-estice se menţine un cod galben de caniculă, astfel că disconfortul termic va persista, iar maximele vor fi cuprinse între 35 şi 38 de grade cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

În restul ţării maximele sunt mai mici, de la 26 de grade în Maramureş până la 32 de grade la Alba Iulia şi Bacău. Norii se înmulţesc după-amiaza, când pe arii restrânse la munte şi izolat în rest vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări scurte ale vântului.

Maxime apropiate de normal în regiunile de dincolo de Carpaţi. De la 28 de grade la Miercurea Ciuc, Baia Mare şi Cluj Napoca şi până la 32 de grade la Alba Iulia. După-amiază cresc şansele de averse la munte şi izolat la şes.

În sud canicula se menţine, astfel că maximele vor fi predominant de 35…37 de grade, iar în Lunca Dunării chiar 38.Ceva şanse de ploi, doar în zona montană.

În Dobrogea ziua se anunţă fierbinte, 35...37 de grade în partea continentală şi 30…32 de grade pe litoral. Izolat nu sunt excluse descăcărcări electrice şi ploi trecătoare.

În partea sudică a Moldovei maximele trec de pragul de caniculă; 35 de grade la Focşani şi Galaţi, dar în nord şi centru maximele sunt aproape de normal. Între 28 şi 32 de grade. Probabilitatea de ploi este demnă de luat în seamă doar la munte.

Canicula continuă şi astăzi în Bucureşti, când la amiază termometrele vor indica 36...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi în general senin, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print