Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Primul centru pentru bolnavii de Alzheimer, inaugurat în Timiş

Cabinete medicale, săli de kinetoterapie, consiliere psiho-socială şi camere spaţioase. De toate acestea beneficiază bolnavii de Alzheimer, din judeţul Timiş. Joi, în localitatea Ciacova, a fost inaugurat primul centru public pentru persoanele care suferă de această maladie.

Centru pentru bolnavii de Alzheimer
Centru pentru bolnavii de Alzheimer

Alzheimerul este o maladie care afectează din ce în ce mai multe persoane. Doar în judeţul Timiş, sunt peste 700 de bolnavi. Pentru ei a fost deschis, la Ciacova,  primul centru care oferă asistenţă specializată.

Rodica Negrea, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, a declarat pentru Realitatea TV Timişoara, că în centrul proaspăt inaugurat "sunt persoane la care boala a ajuns într-o stare avansată, şi care necesită îngrijiri, în permanenţă, zi, noapte"

Pentru construirea centrului de la Ciacova au fost alocaţi peste 200.000 de euro. Banii provin din fonduri europene, însă o contribuţie importantă a avut-o şi Consiliul Judeţean Timiş.

"Acest lucru s-a creat în ani, pas cu pas, pe baza unui proiect, (... ) şi cu o finanţare din partea CJT. Pe de altă parte şi cei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au scris proiecte pentru  fonduri europene, şi noi CJT am asigurat cofinanţarea", a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş

În centrul de la Ciacova pot fi internaţi şi ajutaţi 50 de bolnavi de Alzheimer. Aceştia au parte de cele mai bune servicii medicale, dar şi de activităţi menite să-i ajute să se simtă utili.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET