Monica Iacob Ridzi îşi aşteaptă sentinţa

Monica Iacob Ridzi, închisoare cu executare în Dosarul 2 Mai
Monica Iacob Ridzi, închisoare cu executare în Dosarul 2 Mai

Procesul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, se apropie de final. Magistraţii de la Curtea Supremă mai au de audiat doar cinci martori, după care vor rămâne în pronuntare. Ridzi este acuzată că a dat fara licitaţie mai multe contracte pentru organizarea Zilei Tineretului în mai 2009.

Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă judecata în dosarul Monicăi Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009. Ridzi, împreună cu alte 11 persoane, a fost trimisă în judecată în 3 mai 2011, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele de la Ministerul Tineretului şi Sportului aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
Alin
07 Jan 14:42
Nu cred că e corect ca dna Monica Iacob Ridzi să fie condamnată pentru un furt atât de mic; şi, oricum, ar trebui să intre un dosar un procuror corect care să descopere că furtul a avut prejudiciu zero, ca şi furtul Flotei, de către Preşedintele Traian Băsescu, Conducătorul nostru Înţelept!
Răspunde
4 0
Albu Ion
07 Jan 12:09
Asa,asa, toti trebuie sa invete ca nu sunt mai presus de lege si ca daca fura si nu respecta LEGEA vor ajunge colegi cu Nastase la Rahova !
Răspunde
9 -1
IO Rebelul
07 Jan 10:56
Pai atunci ii doresc si ei LA MULTI ANI... langa Nastase. Sper ca tradatorul Ponta, baronii PSD si Voiculescu vor "decide" sa li se alature si ei in semn de solidaritate... pentru a clama "dreptate pana la capat" si sa poata revendica calitatea de "detinuti politici"... MULTI SI CORUPTI.
Răspunde
6 0
the lodger
07 Jan 10:28
Probabil ca in acest dosar va trebuie sa plateasca si Elena Basescu pentru ca ea a beneficiat de banii furati de Ridzi.
Răspunde
0 0
tiberiu
07 Jan 14:38
3 Nu, aia se poate duce cu fie-sa in parlamentu' european. Ciocanitoarea de la Petrosani si-o ia singura in freza, la fel cum si-au luat-o, si-o iau si si-o vor lua toti cei care au sau au avut vreodata incredere in Basescu.
Afișează mai multe comentarii
print