Mesajul TĂIOS al PAPEI către GREII lumii

Papa Francisc le cere liderilor politici şi economici să se abţină de la excese
Papa Francisc le cere liderilor politici şi economici să se abţină de la excese

Papa Francisc a transmis un mesaj liderilor politici şi economici reuniţi la Forumul economic de la Davos, prin vocea cardinalului Peter Turkson, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Pace şi Justiţie.

Cardinalul Peter Turkson, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Pace şi Justiţie, a citit mesajul Papei către liderii mondiali, la ceremonia de deschidere a Forumului Economic de la Davos, Elveţia, potrivit Mediafax.

Suveranul Pontif a spus că averea ar trebui să slujească umanitatea, nu să o conducă şi le-a recomandat celor peste 2.500 de participanţi să promoveze prosperitatea şi să se abţină de la a face excese, relatează Huffington Post.

"Vă rog să vă asiguraţi că bogăţia slujeşte umanitatea, nu o conduce", este mesajul Papei Francisc.

Papa Francisc, cunoscut pentru apropierea faţă cei săraci şi pentru criticile aduse capitalismului, a recunoscut meritele afacerilor de pe urma cărora beneficiază milioane de oameni, deşi acestea au condus la excludere socială.

"Creşterea egalităţii necesită mai mult decât o creştere economică, deşi o presupune", spune Papa. "E nevoie de decizii, mecanisme şi procese care să conducă la o mai bună distribuţie a averii şi la integrarea celor săraci, care înseamnă mai mult decât politicile sociale", adaugă el.

Potrivit unui raport recent, creşterea diferenţelor salariale şi neliniştile sociale sunt printre cele mai importante ameninţări din 2014. În prezent, cei mai bogaţi 85 de oameni având o avere mai mare decât cei mai săraci 3,5 miliarde, jumătate din populaţia globului.

Forumul Economic Mondial, WEF, este o organizaţie non-profit care îşi propune să îmbunătăţească lumea, cu ajutorul liderilor politici, economici, academici şi din alte domenii.

Începând cu 1971, WEF organizează întâlniri anuale, în luna ianuarie, la Davos, în Elveţia, unde elita mondială discută cele mai presante presante probleme ale omenirii. Dacă cei peste 2500 de participanţi de anul acesta vor ţine cont de mesajul Papei, rămâne de văzut.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 -4
Warlok
22 Jan 18:32
Cei saraci nu sunt saraci degeaba. Stapanii din aceasta lume au nevoie si de sclavi. Ce ne-am facefara oile domnului, care sa lucreze pentru noi si sa ne ajute sa ne imbogatim si mai mult??? Unde ar fi acest papa fara saracii lumii? Nicaieri.
Răspunde
5 -6
Miau
22 Jan 17:53
cu totii stim ca mereu vor fi aia bogati si aia saraci ,biserica catolica nu a ajutat cu nimic niciodata decat prin vorbe de pocainta.......nu exista iad si rai exista bine si rau care este in esenta fiecaruia de la nastere si depinde de fiecare individ cum actioneaza in societate....
Răspunde
3 -3
Radu Patrascu
22 Jan 18:18
4 Hai, mai pisoi, chiar asa ? Ce le stii tu pe toate! Decat sa miauni banalitati, mai bine ai pune mana sa citesti un pic. Evident, altceva decat carti de genul "cum devin o persoana plina de succes". Da' stiu ca, intre voi fetele, temele de alt gen nu sunt cool.
9 -5
Shark
22 Jan 16:13
interesant, acest papa chiar pare sa fie altceva ... in sensul bun al cuvantului ...
Răspunde
5 -4
rica
22 Jan 16:41
6 drumul spre iad e pavat cu bune intentii
5 0
wale
22 Jan 18:52
3 Da, papa asta chiar e altceva...A cerut bogatilor lumii, dar de bogatia bisericii catolice nu zice nimic...poate ca ar trebui sa inceapa cu el, nu?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?