Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Mafia căutătorilor de comori vânează aurul lui Constantin Brâncoveanu

Vânătorii de comori caută aurul lui Brâncoveanu la Mănăstirea Baia de Aramă. Aur mult, la care a râvnit chiar şi Ceausescu. S-au făcut săpături, ar fi fost decoperită harta comorii şi chiar un document semnat în 1703 de Brâncoveanu. Romii de la Strehaia s-au înghesuit să pună mana pe aur, a intrat Poliţia pe fir, iar preotul filmat povestind cum a descoperit harta comorii, nu mai recunoaşte acum nimic. Fostul primar al localităţii susţine chiar că obiecte de aur au apucat să fie scoase din altar unde s-a săpat.

Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Un preot de la mănăstirea Baia de Aramă a fost filmat cu camera ascunsă povestind cum a descoperit în zidul din altar harta comorii şi chiar testamentul scris de Constantin Brancoveanu în 1703.
 
"În cutie erau mai multe acte, printre care şi documentele astea, planul comorii respective", a spus preotul din Blaj, fiind filmat cu camera ascunsă. 
Apoi, la mănăstirea Baia de Aramă încep suspect lucrări de reparaţii. Muncitorii chemaţi de preot- romi din Strehaia. Vestea despre aurul brâncovenilor îngropat sub mănăstire s-a răspândit repede şi mănăstirea a fost luată cu asalt de romi din toată ţara.
 
Fostul primar al localitătii susţine chiar că obiecte de aur au apucat să fie scoase din altar unde s-a săpat şi imediat apoi s-a turnat un strat gros de ciment peste groapă.
 
Preotul Blaj a parasit apoi mănăstirea Baia de Arama. Iar acum, filmat de reporteri cu camera la vedere nu mai vrea sa recunoască nimic despre comoară: "In niciun caz. A venit un om la mine, mi-a spus că vine din partea departamentului Cultelor şi că vrea să facă ceva la Sfânta Biserică şi eu m-am bucurat foarte mult. Dupa aceea îmi pune întrebarea: Părinte, am auzit că aici este vorba de o comoară şi i-am spus: Nu e domnule adevărat aşa ceva." 
 
Se pare ca si alte fete bisericesti au fost atrase de mirajul comorii. Astfel de suspiciuni asupra preotului Munteanu care s-a ales cu dosar penal pentru lucrari neautorizate facute in biseica. Părintele spune însă că altarul fusese deja profanat când a ajuns el la preot la Baia de Aramă.
Este sau nu aurul brâncovenilor ascuns sub mănăstire. Reporterii de la Adevăr sau provocare investighează în continuare cazul şi cer ajutorul autorităţilor - Poliţie, Biserică, Ministerul Culturii şi Cultelor- pentru a face lumină în acest caz. Dacă acolo este aur, el trebuie scos. De către stat, nu de căutătorii de comori. 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET