Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Legenda Meşterului Manole este încă vie la Curtea de Argeş

Oraş mic, dar cu trecut mare. Cetate de scaun, prima Capitală a Ţării Româneşti, oraşul Curtea de Argeş este asaltat în orice sezon de sute de turişti. Legenda mănăstirii lui Manole a trecut dincolo de hotarele ţării şi aduce străini din toată lumea, dornici să vadă celebrul zid unde a fost prinsă pe vecie soţia meşterului. Şi nu e singurul lucru pentru care merită să ajungi în Curtea de Argeş.

Curtea de Argeş este asaltată în fiecare an de turişti
Curtea de Argeş este asaltată în fiecare an de turişti
Foto: RTV
Foto: RTV
Deşi un oraş mic, Curtea de Argeş nu duce lipsă de forfotă continuă. Pe străzi întâlneşti turişti veniţi din toate colţurile ţării. Pe nimeni nu mai miră că la magazinul din colţ o doamnă cere o sticlă cu apă minerală vorbind în germană. Deja locuitorii oraşului s-au obişnuit cu prezenţa străinilor. Ştiu că au un oraş vestit şi puţini sunt cei care nu au auzit de el.

Curtea de Argeş este una din cele mai vechi aşezări despre care vorbeşte istoria noastră. Ineditul locului sunt pivniţele caselor domneşti, vechi de 700 de ani şi în care se poate intra şi acum.

Părăsim Curtea Domnească şi pornim pe urmele Anei lui Manole. Ajungem la Mânăstirea Curtea de Argeş, un adevărat colţ de rai.
Legenda spune că tot ceea ce meşterii ar fi zidit se dărâma de la o zi la alta. Meşterul Manole ar fi visat într-o noapte că dacă îşi va zidi soţia, pe Ana, în pereţii Mănăstirii, aceasta nu se va mai dărâma.

Legenda merge mai departe şi spune că, rămas izolat pe acoperişul Mănăstirii, din porunca domnitorul Neagoe Basarab, Manole şi-a făcut aripi din şindrilă ca să zboare, dar s-a prăbuşit.  Din locul unde a atins pământul a ieşit un izvor care curge şi acum în apropierea Mănăstirii. Conform tradiţiei pe prima apă a fântânii curge apă pentru fericire, pe a doua pentru sănătate şi pe a treia pentru noroc.

O fi nu-o fi de la apa din fântâna lui Manole, dar chiar ne-am simţit norocoşi că am ajuns în Curtea de Argeş. După ce am vizitat locurile-vedetă ale cărţilor de istorie, am mers să ne tragem sufletul într-un restaurant din oraş. Iar locuri de relaxare sunt multe. De la baruri cochete, la restaurante cu mâncăruri delicioase. Cât despre cazare, nu trebuie să vă faceţi probleme. Zona este împânzită de pensiuni, iar preţurile sunt pentru orice categorie de aventurier.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
Cosmopolitan.ro
Ecuisine.ro
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET