Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

În judeţul Braşov se află cel mai lung tunel din ţară

În România lui 2009 mai există încă oameni care pot spune senini şi încrezători că văd luminiţa de la capătul tunelului. Este vorba despre localnicii din Teliu, o comună braşoveană care se mândreşte cu cel mai lung tunel din ţară.

Foto: RTV
Foto: RTV

Imediat după primul război mondial, guvernul postbelic a avut ca prioritate dezvoltarea de noi rute care să lege zonele ţării. Unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte viza construcţia căii ferate care să lege Braşovul de Dobrogea prin pasul Buzăului, tăind munţii printr-o reţea de tuneluri. Trei dintre acestea au fost construite chiar la Teliu.

Lucrările începute în 1924 au durat aproape 5 ani, însă rezultatul a fost uimitor. pentru că unul dintre tuneluri avea să rămână până în ziua de astăzi cel mai lung din ţară şi-n plus de asta, calea ferată era prevăzută a fi dublă şi electrificată - soluţie revoluţionară în epocă. O lucrarea de asemena amploare nu s-a putut face însă fără sacrificii.

În zi festivă, fericit nevoie mare, pentru că îşi văzuse proiectul dus la bun sfârşit, inginerul şef s-a suit pe podiumul festiv cu două fire în mână pentru a conecta tunelul la reţeaua electrică.Printr-un scurt circuit nefericit tunelul şi-a luat atunci partea de jertfă umană.

Cei mai superstiţioşi dintre localnici încă mai cred că în tunel a rămas fantoma inginerului, cei mai optimişti însă văd alte lucruri în tunel.

Astfel, cel mai lung tunel din România nu se laudă numai cu o poveste plină de mister, sau cu faptul că leagă două judeţe distincte, mai mult decât atât aici, în oricare parte a tunelului te-ai afla, poţi vedea la propriu luminiţa de la capătul tunelului.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET