Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

FACTURI mai mari la GAZE de la 1 aprilie. Motivul e HALUCINANT

SCUMPIRI. Populaţia ar putea plăti o factură la gaze mai mare de la 1 aprilie prin folosirea unei "chichiţe fiscale" care va face ca cea mai mare parte a consumatorilor casnici să fie nevoiţi să plătească accize pentru gazele naturale consumate.

Ca să nu plăteşti accize la gaze trebuie să parcurgi o procedură complicată
Ca să nu plăteşti accize la gaze trebuie să parcurgi o procedură complicată

SCUMPIRI. Românii vor fi victimele birocraţiei duse la extrem: ca să nu fii taxat în plus, trebuie să te înregistrezi la Vamă, apoi să duci o hârtie la furnizorul de gaze, potrivit Capital.ro.

SCUMPIRI. În acest moment, populaţia, dar şi spitalele, grădiniţele şi şcolile sunt scutite de la plata accizelor pentru gazele naturale. Numai că ultimele modificări ale normelor de aplicare a Codului Fiscal aduc o noutate absolută: pentru ca scutirea să fie efectivă, consumatorii trebuie să notifice autoritatea vamală.

Ulterior, această notificare trebuie trimisă furnizorului de gaze naturale, astfel încât consumatorul să beneficieze mai departe de scutire, potrivit sursei citate. Potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), în acest moment ar exista circa 3 milioane de consumatori casnici în România, ceea ce înseamnă că aceştia au la dispoziţie trei săptămâni pentru a obţine scutirea.

Nivelul accizelor pentru gazul natural utilizat în scop necomercial este de 0,32 euro/GJ. La un consum de circa 1.000 kWh, accizele care ar trebui plătite ar fi de aproximativ un euro, însemnând cinci lei.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum te influenteaza schimbarea sezonului
STIRI | REALITATEA.NET
02 Octombrie, 17:55
ecuisine.ro
Cum sa prepari dressingul pentru salata
STIRI | REALITATEA.NET
01 Octombrie, 18:14
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET