Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

DANIEL CHIŢOIU A DEMISIONAT din funcţia de ministru de Finanţe

DANIEL CHITOIU şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Finanţe. Cu câteva ore înainte, DANIEL CHITOIU spuneA că nu crede că va fi remaniat. Viitorul ministru de Finanţe, cel care îi va lua locul lui DANIEL CHITOIU va fi anunţat vineri. Tot atunci ar urma să fie prezentat şi viitorul ministru de Interne. 

DANIEL CHIŢOIU A DEMISIONAT din funcţia de ministru de Finanţe
DANIEL CHIŢOIU A DEMISIONAT din funcţia de ministru de Finanţe / FOTO: Mediafax

DANIEL CHITOIU. "Am decis să mă implic mai activ în activitatea PNL, preluând secretariatul general al PNL. Eu sunt un om de partid, am o colaborare bună cu toţi colegii mei. Mă retrag din Guvern pentru ca activitatea desfăşurată în PNL nu îmi va permite să mă ocup şi de această activitate de secretar general. Nu sunt alte motive pentru care mă retrag din Guvern", a declarat DANIEL CHITOIU, într-o conferinţă de presă. 

DANIEL CHITOIU va fi secretar general interimar al PNL

DANIEL CHITOIU. "Suntem într-un moment de organizare şi reorganizare, avem tot felul de probleme de rezolvat. Suntem şi rămânem o echipă. Domnul CHITOIU a avut o activitate pe care am susţinut-o, care nu a fost deloc uşoară, odată cu încheierea negocierilor cu FMI, domnia sa a făcut opţiunea de a pleca din Guvern, va deţine funcţia de secretar general interimar al PNL. Secretarul general Eduard Hellvig se va ocupa de coordonarea campaniei electorale prezidenţiale. Niciodată, nu am avut nici eu, nici colegii mei, sentimentul că domnii CHITOIU şi Stroe ar fi prea apropiaţi de PSD. PNL este la egală distanţă sau apropiere de PSD şi de ceilalţi aliaţi din USL. Deciziile vor fi luate mâine în privinţa Ministerului de Finanţe şi a celui de Interne. Eu nu i-am propus funcţia de ministru de Finanţe lui Bogdan Olteanu. Cui i-am propus-o, a acceptat-o. Domnul DANIEL CHITOIU nu este implicat în niciun dosar, nu avem niciun fel de îndoială în privinţa nevinovăţiei doamnei CHITOIU. Motivul deciziei sale a fost prezentat", a spus Crin Antonescu.

DANIEL CHITOIU a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor, susţine Realitatea TV, citând surse din PNL.

DANIEL CHITOIU nu credea că va fi remaniat

DANIEL CHITOIU. Vicepremierul DANIEL CHITOIU, ministru al Finanţelor, a declarat, joi, că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, (...) mâine voi da un răspuns".

"Nu cred că voi fi remaniat", a declarat DANIEL CHITOIU, la ieşirea de la întâlnirea liderilor USL de la Senat.
Întrebat dacă este posibil să demisioneze, ministrul Finanţelor a răspuns: "Este o posibilitate".

Întrebat, de asemenea, dacă i-a fost cerută demisia, DANIEL CHITOIU a spus: "Deocamdată... Mâine voi da un răspuns complet la şedinţa Biroului Politic".

DANIEL CHITOIU a făcut aceste declaraţii după întâlnirea liderilor USL, la care au participat Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu, Eduard Hellvig.

DANIEL CHITOIU. BOGDAN OLTEANU, ofertat în locul lui DANIEL CHITOIU

DANIEL CHITOIU. Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat pentru MEDIAFAX că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Nu a fost o propunere, a fost o discuţie, iar eu am transmis că voi rămâne la Banca Naţională. Din ce ştiu la această oră, poziţia va fi preluată de Eugen Nicolăescu", a declarat pentru MEDIAFAX, Bogdan Olteanu, precizând că nu are detalii, întrucât se află la Washington cu o delegaţie oficială.

DANIEL CHITOIU. Mai multe surse au declarat săptămâna trecută pentru MEDIAFAX că viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este prima opţiune a PNL, în cazul în care se va vota în Biroul Politic înlocuirea lui DANIEL CHITOIU din funcţia de ministru al Finanţelor.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, la prima încercare de schimbare a lui DANIEL CHITOIU, conducerea PNL nu a avut câştig de cauză, întrucât nu s-a îndeplinit cvorumul necesar, au arătat sursele.

DANIEL CHITOIU. Liberalii au invocat, joi, un nou motiv pentru schimbarea lui DANIEL CHITOIU, respectiv acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanţă elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilităţile acordate populaţiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare, iniţiativă care restrânge semnificativ şansele reducerii CAS, propunere pe care mizează PNL în perspectiva alegerilor la Preşedinţie.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
21 Septembrie, 01:07
Avionul lui Dinu Patriciu, CONFISCAT!
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET