Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Cutremur în Vrancea

Un cutremur s-a produs în zona Vrancea. Seismul s-a simţit în Bucureşti şi în mai multe zone ale ţării. Potrivit Institutului pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut magnitudinea de 5,3 pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 120 kilometri. Potrivit aceleiaşi surse, nu sunt aşteptate replici şi nu trebuie să se facă comparaţii cu evenimentul din Italia.

Potrivit Institutului de Fizică a Pământului adâncimea la care s-a produs cutremurul este de 120 kilometri
Potrivit Institutului de Fizică a Pământului adâncimea la care s-a produs cutremurul este de 120 kilometri
Film trimis la secţiunea martor ocular trimis de Dan Badea
Film trimis la secţiunea martor ocular trimis de Dan Badea
foto: geofon.gfz-potsdam.de
foto: geofon.gfz-potsdam.de

Cutremurul s-a simţit în toată ţara şi a început la 20.18.48 şi s-a terminat la 20.23.16. Cutremurul s-a simţit cel mai bine la Focşani, oraşul aflat cel mai aproape de epicentrul seismului. La Bucureşti s-a simţit cu trei, patru grade pe scara Mercali.  Seismul a afectat comunicarea pe rețelele de telefonie mobilă.

Potrivit lui Raed Arafat, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, la numărul de urgenţă 112 nu a fost solicitată asistenţă de nicio persoană.  

Cutremurul înregistrat sâmbătă seară nu face parte din categoria seismelor majore, susţin specialiştii. Invitat la ediţia specială de la Realitatea Tv de sâmbătă seară, Gheorghe Mărmureanu, directorul institutului de fizică a pământului a declarat că astfel de mişcări ale plăcilor tectonice sunt considerate obişnuite în zona staţiei de monitorizare din Vrancea. De altfel, specialiştii apreciază că sunt destul de rare cazurile în care seismele de asemenea magnitudine provoacă pagube sau mai grav victime. 

Ultimul cutremur de magnitudine semnificativă s-a produs în România pe 2 martie. Seismul a avut 3,4 grade pe scara Richter și epicentrul tot în Vrancea. 

Mărmureanu a dat asigurări că niciun cutremur important nu va avea loc în România în următoarea perioadă.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
Adevarul.ro
VIDEO De ce ne încărunţeşte părul
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 19:40
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET