Următoarele nume au înregistrat cele mai mari fluctuații în preferințele oamenilor.
Amanda: după ce a fost popularizat și în scrieri literare, acest nume a atins în 1987 cea mai mare frecvență din SUA, cu 24,938 de botezuri la un milion de fetițe.
Laura: anul de grație a fost 1989, cu 10,423 la un milion, dar a rămas relativ popular, ajungând pe locul 24 în preferințele irlandezilor în anul 2014.
Sharon a fost al optulea preferat al anului 1943 de peste ocean. Cu origini biblice – Sharon a apărut într-un verset din Cântecele lui Solomon - acesta a ieșit din lista preferințelor.
Alex(is) este un nume unisex, de origini grecești, care a înregistrat o popularitate constantă încă din timpurile Imperilor Roman și Britanic. În 1999 a fost prenumele preferat în America, dar începe să fie trecut cu vederea, ușor-ușor.
Lisa nu a mai fost un „hit” din anii '60, când era pe primul loc în SUA, dar în alte țări se pare că este din ce în ce mai folosit.
Isabella a atins un record în 2010, ajungând al patrulea favorit, atât în SUA, cât și în țările scandinave, unde era în top 20.
Linda, care inseamnă „frumoasă, drăguță, plăcută” în limba spaniolă a ajuns în mod surprinzător pe un loc 615 în preferințele occidentalilor, după ce, în anii '70 era printre cele mai populare.
Sofia, un nume cu origini elene, a fost extrem de popular în Marea Britanie în secolele 17 și 18. Acesta a avut fluctuații foarte mari în ultimele decenii, dar pare să revină pe val.