Articolele din categoria EXTERN:

Atacatorul premierului slovac Robert Fico
Noi detalii în cazul tentativei de asasinare a premierului slovac. Atacatorul este un apropiat al extremei pro-ruse și mărturisește că e mândru de fapta sa
Noi detalii ies la iveală în cazul tentativei de asasinat a premierului slovac Robert Fico. Potrivit anchetatorilor, atacatorul este un apropiat al extremei pro-ruse și le-a spus anchetatorilor că este mândru de fapta sa. Pe de altă parte, starea premierului este în continuare una foarte gravă, însă medicii au reușit să îl stabilizeze. Șeful Guvernului a fost operat din nou și este monitorizat în permanență. 
Ana Maria Pacuraru
Ana Maria Păcuraru, la Ziua Națională a Israelului. Jurnalista a stat de vorbă cu ambasadorul Israelului în România, președintele PNL Nicolae Ciucă și europarlamentarul Rareș Bogdan
,,În urma atentatului din 7 octombrie, am descoperit cine ne sunt adevărații prieteni", este declarația făcută de ambasadorul Israelului in Romania, de Ziua Națională a Israelului. Evenimentul din Capitală a reunit lideri politici și diplomați. Legăturile dintre cele două țări sunt mai strânse ca niciodată, au reiterat participanții la ceremonie. Jurnalistul Realitatea PLUS, Ana Maria Păcuraru a luat parte la evenimentul de la Opera Națională unde a stat de vorbă cu ambasadorul Israelului în România Reuven Azar, cu președintele PNL Nicolae Ciucă și cu europarlamentarul Rareș Bogdan. 
Volodimir Zelenski: „Bombardamentele ruseşti nu se opresc”. Şeful administraţiei locale a fost rănit
Volodimir Zelenski: „Bombardamentele ruseşti nu se opresc”. Şeful administraţiei locale a fost rănit
Preşedintele Volodimir Zelenski, care joi a fost la Harkov, în condiţiile în care regiunea se află de o săptămână sub asaltul trupelor ruse, spune că ucrainenii au trecut la contraofensivă, iar rezultatele ar trebui să se vadă, însă situaţia este în continuare ameninţătoare, bombardamentele ruşilor continuă şi chiar şeful administraţiei din oraşul Vovceansk a fost rănit.
Premierul Slovaciei, care a fost împușcat în plină stradă, a ieșit din comă și a rostit primele cuvinte!
Premierul Slovaciei, care a fost împușcat în plină stradă, a ieșit din comă și a rostit primele cuvinte
Premierul Slovaciei, care a fost împușcat în plină stradă, ieșit din comă și a rostit primele cuvinte. Acesta va fi însă operat din nou! Este vorba despre o intervenție la șold, acolo unde a fost nimerit de unul dintre cele 5 gloanțe. Atacul, și avertizăm din nou că detaliile au un puternic impact emoțional, a fost pus la cale de către un scriitor activist, de 71 de ani, care se afla în mulțimea care îl întâmpina pe prim-ministru. Bărbatul voia să acționeze încă din toamna anului trecut, imediat după alegeri. În urma tentativei de asasinat de ieri, au fost deschise mai multe anchete, una dintre ele în legătură cu bresa de securitate care a permis incidentul. 
Facebook și Instagram, sub lupa UE! / Profimedia
Facebook și Instagram, sub lupa UE! Oficialii investighează Meta din cauza problemelor legate de siguranța copiilor și sănătatea mintală
Anchetă oficială deschisă de Comisia Europeană pentru a vedea în ce fel Facebook și Instagram - aplicațiile din grupul Meta - contribuie la apariția dependenței în rândul minorilor care folosesc aceste rețele sociale. Sunt vizate, de asemenea, și obligațiile pe care aplicațiile le au pentru a dezvolta proceduri de verificare a vârstei utilizatorilor.
Povestea italianului păcălit de o româncă prin metoda LOVERBOY. Un jurnalist a fost agresat de aceeași femeie
Povestea italianului păcălit de o româncă prin metoda LOVERBOY. Un jurnalist a fost agresat de aceeași femeie
 O româncă este acuzată că a înșelat un italian de 80 de ani cu peste 700 de mii de euro! Femeia care era dansatoare la bară l-a făcut să creadă că îl iubește, și că vor avea un copil împreună. Aceasta i-a cerut bani până când i-a distrus viața. Românca a fost condamnată în primă instanță pentru înșelăciune și spălare de bani, iar recent a agresat și un jurnalist care a întrebat-o despre proces. 
Adolescenții care l-au ucis pe șoferul de TIR, în Belgia, au acționat cu premeditare/ Arhivă foto
Adolescenții care l-au ucis pe șoferul de TIR, în Belgia, au acționat cu premeditare. Tinerii erau drogați în momentul comiterii faptei: ce riscă
Ies la iveală detalii tulburătoare în cazul șoferului român ucis pe o autostradă din Belgia. Procurorii au ajuns la concluzia că suspecții, cinci adolescenți, erau drogați în acel moment și au acționat cu premeditare când au aruncat capacul de canal, greu de 20 de kilograme, înspre cabina TIR-ului. Aceștia riscă închisoare pe viață. Gheorghe Țibil avea 50 de ani și era din Maramureș. Firma spaniolă de transport unde erau angajați el şi partenera lui a transmis că va ajuta financiar familia.