EXTERN










Ce meniu au sportivii de la Jocurile Olimpice 2024. Surpriza din farfurii, chiar în post
Ce meniu au sportivii de la Jocurile Olimpice 2024. Surpriza din farfurii, chiar în post
Cu Jocurile Olimpice apropiindu-se cu pași repezi, întreaga lume sportivă este în alertă, iar bucătarii nu fac excepție. Aceștia se pregătesc intens pentru evenimentul de anul acesta din Franța, punându-și toată măiestria și creativitatea în joc pentru a impresiona participanții și vizitatorii. Însă, anul acesta, Franța a făcut o alegere surprinzătoare care a stârnit reacții diverse - servirea unor mese bazate în proporție de 60% pe plante la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

ACTUAL



Război în Ucraina, ziua 828/ Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 828: Dmitri Medvedev spune că Rusia ar putea folosi armele nucleare tactice - LIVE TEXT
Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 828 și nu dă semne că s-ar opri. Din contră, Moscova este hotărâtă să continue conflictul sângeros început, de fapt, în 2014, dar care a escaladat în februarie 2022. Conform ultimelor informații dezvăluite de americani, prin firma de consultanță Bain X Company, Ucraina este depășită de Rusia în ceea ce privește dotarile militare, fapt ce o pune într-o mare dificultate zilele acestea. Președintele Volodimr Zelenski a cerut Occidentului, în repetate rânduri, armament. Secretarul general al NATO a creat un val de reacții după ce a declarat, joi, că Statele aliate Ucrainei trebuie să-i permită acesteia să lovească teritoriul Rusiei cu armele pe care i le furnizează.

EXTERN





 Scholz, dispus să depășească „linia roșie”/Profimedia
Război în Ucraina, ziua 827: Luptele violente se intensifică în apropierea orașului Pokrovsk - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 827 de conflic armat. Guvernul german pare dispus s[ renunțe la rezervele sale privind permisiunea acordată Ucrainei de a lovi ținte militare din interiorul Rusiei cu armele donate de Occident. Cancelarul Olaf Scholz a declarat, marți, că Ucraina ar putea utiliza arme furnizate de Germania „în cadrul dreptului internațional”, ceea ce ar permite ca acestea să fie folosite împotriva unui agresor precum Rusia, inclusiv în adâncimea teritoriului rus.

EXTERN



Val de violențe în Mexic, înaintea scrutinului din 2 iunie/Profimedia