Articolele din categoria POLITICĂ:

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, întâlnire importantă cu comisarul european pentru agricultură. Ce vor discuta cei doi
Comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, luni şi marţi. Oficialul european se va întâlni, luni, cu prim-ministrul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu, după care va avea un dialog cu asociaţiile fermierilor şi cu reprezentanţi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.
Planurile optimiste ale lui Marcel Ciolacu: După alegeri, PSD va avea minim 22 de preşedinţi de CJ, cu 10% în plus; îi vom câştiga de la PNL
Planurile optimiste ale lui Marcel Ciolacu: După alegeri, PSD va avea minim 22 de preşedinţi de CJ, cu 10% în plus; îi vom câştiga de la PNL
Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică, referitor la declaraţiile liderilor PNL potrivit cărora liberalii vor câştiga alegerile, că este important că nu mai există "acele jigniri directe" între cele două partide, menţionând că, după alegerile locale, social-democraţii vor avea cu 10% mai mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene, care vor fi câştigaţi de la PNL.
Marcel Ciolacu: Până în acest moment, la bugetul statului din aşa-zisa evaziune fiscală depistată n-am încasat nimic
Marcel Ciolacu: Până în acest moment, la bugetul statului din aşa-zisa evaziune fiscală depistată n-am încasat nimic. Stăm în procese de 7-8 ani de zile
Premierul Marcel Ciolacu a dezbătut subiectul noilor reglementări privind evaziunea fiscală. Primul ministru a explicat faptul că măsurile au fost luate în condiţiile în care, de ani de zile, evaziunea fiscală depistată nu s-a finalizat cu plata banilor către bugetul de stat. De asemenea, oficialul român a spus că noile reglementări reprezintă „o soluţie intermediară” al cărei scop este colectarea de bani la buget. 
Florin Roman
Florin Roman atacă dur PSD, spunând că reprezentanţii acestei formaţiuni în judeţele din zona Moldovei „sunt prin Italia prin arest la domiciliu, prin alte locuri”, în timp ce candidaţii PNL sunt „pe stradă, muncesc”
Coordonatorul campaniei electorale a PNL pentru alegerile locale, Florin Roman, se arată încrezător că PNL poate câştiga alegerile în judeţele din Moldova. Roman atacă dur PSD, spunând că reprezentanţii acestei formaţiuni în judeţele din zona Moldovei „sunt prin Italia prin arest la domiciliu, prin alte locuri”, în timp ce candidaţii PNL sunt „pe stradă, muncesc, vin cu proiecte şi fac diferenţa între dezvoltare şi socialism”
Alegeri europarlamentare
Unde vor putea vota românii din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe a făcut publice informațiile
Ministerul Afacerilor Externe organizează, prin Misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, din 9 iunie, fiind cu 474 mai multe decât cele organizate la scrutinul desfăşurat în urmă cu cinci ani. Cele mai multe secţii de votare sunt organizate în Italia (150 de secţii), Spania (147 de secţii), Marea Britanie (104 secţii), unde sunt comunităţi mari de români.
Clotilde Armand
Clotilde Armand iese din bârlogul primăriei să se laude cu noi proiecte: face grădiniță în cartierul blocat chiar în mandatul său
Clotilde Armand și-a adus aminte de miile de locuitori din cartierul GreenField, cu o lună înainte de alegeri. Chiar în ziua în care a început campania electorală, primărița rezist anunță că a început construcția unui campus școlar în cartierul pe care l-a blocat. Armand a luat o vestă reflectorizantă și a mers cu planșele noului proiect printre muncitori să dirijeze personal lucrările. 
Marcel Ciolacu
Ciolacu și Tudose au pus tunurile pe traseiştii plecaţi din PSD. Ce spun social democrații despre foștii colegi
Marcel Ciolacu și Mihai Tudose au făcut o serie de declarații la Brăila vineri, în care au atins și subiectul cauzelor plecării unor lideri locali din partid în ultimele săptămâni. Liderii social democrați au susținut că foștii colegi, care au ales să părăsească formațiunea politică, sunt primarii care nu au performat şi cărora li s-a transmis că partidul nu îi mai susţine, astfel că aceştia "şi-au găsit alte liste".
Matei Ștefănescu, candidatul AUR la Primăria sectorului 4
Discurs îndrăzneț al candidatului AUR pentru Primăria Sectorului 4. Matei Ștefănescu preia inițiativa și devine principalul contracandidat al lui Daniel Baluță
Discurs îndrăzneț al candidatului AUR pentru Primăria Sectorului 4. Matei Ștefănescu preia inițiativa și devine principalul contracandidat al lui Daniel Baluță. În cadrul evenimentului AUR pentru București, desfășurat la Hala Laminor în prezența a peste 2.000 de membri și simpatizanți, Matei Ștefănescu a criticat unele dintre cheltuielile excesive și inutile ale Primarului Daniel Băluță și a prezentat totodată proiectul său pentru transformarea Sectorului 4 și a sudului Bucureștiului în principalul pol de dezvoltare economică a României: