Zoologii au identificat creatura misterioasă care a îngrozit New York-ul

 

În cartierul Morris Heights din districtul new-yorkez Bronx a fost zărit, începând in luna aprilie a acestui an, un animal care cutreiera străzile mai ales noaptea şi pe care localnicii nu l-au putut recunoaşte. Abia în urmă cu câteva zile, misterul a fost dezlegat: un zoolog a identificat creatura ca fiind un jder-pescar, un animal care n-a mai fost semnalat în regiune din secolul al XVII-lea, scrie descopera.ro.

Zoologul Roland Kays, de la North Carolina Museum of Natural Sciences, a identificat animalul după o fotografie care i-a fost trimisă.

Jderul–pescar (Martes pennanti) aparţine familiei mustelidelor (din care fac parte jderul, dihorul, nevăstuica, bursucul); este o specie americană care, în trecut, era foarte căutată pentru blana sa, fiind prinsă cu capcane de vânătorii de animale cu blană preţioasă. Cândva, era abundent în zona din jurul oraşului New York, dar vânarea excesivă a dus la dispariţia lui din această regiune. Ultimele semnalări în această regiune datează probabil din secolul al XVII-lea, spune Kays

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
6 0
DIHORUL de PAsCANI
28 Jun 15:59
A inceput invazia fratilor jderi si cucerirea cartierelor americane. Cica astia vaneaza inclusiv caini.
Răspunde
8 -3
fashuts
28 Jun 14:17
Noi avem maidanezi-pescari, care terorizeaza cu adevarat cartierele, nu jderi obositi...
Răspunde
8 0
armasaru
28 Jun 20:22
3 noi avem parlamentari--maidanezi care vineaza bugetul si buzunarul romanului astia trebuiesc stirpiti.
1 0
Bibi
30 Jun 06:04
10 @armasaru, corect si acestea chiar au ingrozit Romania si nu numai , nu un biet jder ca cel din N.Y. de marimea unei pisici.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?