Ziua ,,Z'' pentru GHIȚĂ! Când ajunge în România

Sebastian Ghita, prins la Belgrad
Sebastian Ghita, prins la Belgrad

Ziua Z pentru Sebastian Ghiță. Astăzi este ultima zi în care fostul parlamentar poate să ceară judecătorilor să reanalizeze cazul lui. Dacă judecătorii nu vor primi nicio contestatie, Ghiță va mai rămâne în spatele gratiilor cel puțin 11 zile.Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat care este procedura de extrădare a fostului deputat şi când va putea fi adus acesta în România.

"Pe data de 17 aprilie Interpol a înştiinţat instanţele din România cu privire la arestarea lui Sebastian Ghiţă pe o perioadă de 18 zile , începând cu 14 aprilie. Potrivit legii, art 66 din legea 302, instanţele din România trebuie să verifice în procedură de urgenţă în limite legale pentru a solicita extrădarea. Nu rămâne definitivă la prima instanţă, ci la a doua posibil formulată de procuror. Ne aflăm în situaţia de a aştepta încheierile de verificare a temeiniciei declanşării procedurii de extrădare. După ce primim acele hotărâri, declanşăm cererea de extrădare. Noi, ministerul Justiţiei avem pregătită acea cerere. Aşteptă totul de la instanţe. După, în următorul minut dăm drumul ", a spus Toader.

Cum ar putea scăpa Sebastian Ghiță de extrădare. Anunțul făcut de Ministrul Justiției Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?