ZIUA SFANTULUI PATRICK. Parade spectaculoase în întreaga lume de ZIUA SFANTULUI PATRICK

 
ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. Parade spectaculoase în ăntreaga lume de ZIUA SFÂNTULUI PATRICK
ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. Parade spectaculoase în ăntreaga lume de ZIUA SFÂNTULUI PATRICK

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK - Google celebrează luni, 17 martie, ziua SFÂNTULUI PATRICK, printr-un GOOGLE DOODLE special. În întreaga lumea au loc parade cu ocazia SFÂNTULUI PATRICK.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. Parada de SAINT PATRICK'S DAY este o tradiţie atât în Irlanda, cât şi în străinătate. După marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de migranţi a părăsit Irlanda, iar parada de Saint Patrick's Day a devenit modalitatea acestora de a-şi manifesta identitatea.

SFÂNTUL PATRICK. Pornind de la tradiţie, au început să se organizeze peste tot în lume parade, care au ajuns să îi includă pe toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. Mii de persoane au participat cu steguleţe şi baloane, duminică, la parada  SAINT PATRICK'S DAY din Bucureşti, care a pornit de pe Şoşeaua Kiseleff, din zona Muzeului Ţăranului Român, pe Calea Victoriei şi s-a oprit în Piaţa George Enescu, la eveniment participând oameni de toate vârstele.

Bucureştenii care au participat au putut admira mai multe care alegorice vesel decorate în culorile naţionale ale României şi Irlandei, acestea defilând pe străzile Bucureştiului însoţite de mai mulţi dansatori şi muzicieni irlandezi, români şi bulgari, potrivit Mediafax.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK.Copiii care s-au alăturat paradei au primit baloane, steguleţe cu tricolorul României şi drapelul Irlandei, iar un artist a avut grijă ca fiecare micuţ să aibă pictat pe faţă un însemn în spiritul sărbătorii.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK - Ziua de 17 martie are o însemnătate particulară pentru irlandezi. Este una din cele mai importante zi din an, căci atunci îl sărbătoresc pe SFÂNTUL PATRICK. La origini o sărbătoare catolică, în zilele noastre această festivitate e mai degrabă dedicată întregii culturi irlandeze și este sărbătorită cu fast atât în Irlanda și Marea Britanie, cât și în Statele Unite.

SFÂNTUL PATRICK este cel mai iubit si cel mai cunoscut sfant al Irlandei. SFÂNTUL PATRICK, luminatorul Irlandei, s-a nascut in jurul anului 381 d.Hr., intr-un sat numit Bannaven Taberniae. SFÂNTUL PATRICK provine dintr-o familie de slujitori ai altarului - bunicul sau Potitus a fost preot, iar tatal sau Calpurnius, diacon, informeaza crestinortodox.ro.

Numele Patrick sau Patrichie insemna in limba latina om de neam mare. Din relatarea vietii sale, aflam ca la varsta de 16 ani ajunge sa uite de Dumnezeu. Cand a implinit aceasta varsta, satul in care se afla este jefuit de pirati, iar el este vandut ca sclav in Irlanda. Ajunge pastor de oi pe muntele Slemish, in Antrim County. Plecarea in robie i-a schimbat desavarsit viata. Din tanarul bogat si lipsit de griji, ajunge persoana care rostea cel putin o suta de rugaciuni noaptea si tot atatea ziua.

SFÂNTUL PATRICK a avut doua viziuni: in prima i se arata ca se va intoarce acasa, iar in a doua i se spunea ca vaporul lui este gata. Descoperirea facuta de Dumnezeu se implineste, astfel ca dupa sase ani petrecuti in robie, reuseste sa revina la parintii sai.

Mai tarziu, SFÂNTUL PATRICK il intalneste in Auxerre pe Sfantul Gherman, episcopul orasului. Are parte de un alt vis, in care i se cere sa mearga in Irlanda. Ii cere sfat Sfantului Gherman in privinta visului, iar acesta pentru ca se rugase lui Dumnezeu sa-i daruiasca o persoana care sa-l inlocuiasca pe Sfantul Paladie, a vazut in acest vis un raspuns al lui Dumnezeu. Facem precizarea ca Sfantul Paladie parasise Irlanda dupa mai putin de un an de la hirotonirea sa, din cauza cruzimii irlandezilor.

SFÂNTUL PATRICK este hironit episcop si in anul 432 pleaca de la manastirea din Auxerre impreuna cu cativa insotitori, spre Irlanda. Inconjurat de pagani, Sfantul Patrick a avut parte de multe incercari.

GOOGLE marchează, luni, ZIUA SFÂNTULUI PATRICK printr-un logo special, care imită un vitraliu medieval, pe fundal verde, culoare asociată cu simbolul irlandez, trifoiul cu trei foi, pe care sfântul l-ar fi folosit pentru a explica irlandezilor Sfânta Treime.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?