Ziua Limbii Romani - promulgată de Klaus Iohannis

 

În 16 iunie va fi sărbătorită Ziua Limbii Romani, potrivit unei legi care a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ prevede că în această zi vor fi organizate manifestări culturale dedicate acestei comunități, iar autoritățile centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic sau financiar.
 
Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohanis a semnat marți decretul pentru promulgarea legii privind instituirea Zilei Limbii Romani.
 
 
Camera Deputaților a votat în 12 decembrie Legea privind instituirea Zilei Limbii Romani în 16 iunie, pentru "păstrarea tradițiilor, culturii și limbii materne de către persoanele aparținând minorității etnice". "Se instituie ziua de 16 iunie ca zi a limbii romani. Anual, cu prilejul limbii romani, în localitățile în care trăiesc membri ai comunității de romi, se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători”, prevede legea.
 
De asemenea, actul normativ prevede că autoritățile centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic și/sau financiar, după caz, iar Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, "pot include în programele lor emisiuni ori aspecte de la maniferstările dedicate acestei sărbători".


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?