Ziua și GAFA! Premierul Dăncilă s-a făcut de râs de două ori în fața omologului din Estonia

 

Șirul gafelor Guvernului Dăncilă continuă la Constanța. Steagul Estoniei a fost arborat invers, așa că însuși premierul estonian a reparat greșeala. Mai grav este că eroarea a fost făcută și ieri, la aeroport și fusese semnalată de delegația estoniană. Tot ieri, într-o conferință de presă oganizată la Constanța, premierul Viorica Dăncilă a uitat numele omologului său eston. Astfel, în prezentarea oficială a primului ministru din Estonia, aceasta nu a știut să îi pronunțe decât prenumele.Premierul Estoniei este cel care a reparat eroarea oficialilor români care s-au ocupat de protocol. Momentul a venit după ce ieri premierul estonian a fost martorul altor gafe. 

După ce a primit flori de la autoritățile constănțene, premierul Viorica Dăncilă a rămas stânjenită pe pistă, în spatele oficialului care îl saluta pe premierul eston. Cum nu știa ce să facă mai departe, a cerut ajutorul consilierului Anca Alexandrescu. Dăncilă voia să afle dacă trebuie să stea să primească onorul de la soldații de gardă sau poate pleca mai departe. A fost lămurită prin semne care par să spună: ,,Nu, salutăm și plecăm".

Premierul României a uitat ieri numele omologului său eston, la conferința de presă de la Constanța. Cei doi au inaugurat noua linie aeriană Tallinn - Constanța, destinată turiștilor pe timpul verii. 

După ce a primit flori de la autoritățile constănțene, Dăncilă a rămas stânjenită pe pistă, în spatele oficialului care îl saluta pe premierul eston. Cum nu știa ce să facă mai departe, a cerut ajutorul consilierului Anca Alexandrescu. Dăncilă voia să afle dacă trebuie să stea să primească onorul de la soldații de gardă sau poate pleca mai departe. A fost lămurită prin semne care par să spună: ,,Nu, salutăm și plecăm".

Și au plecat spre o nouă gafă. La conferința de presă, Dăncilă i-a uitat numele premierului eston. Cu toate că cei doi au avut mai multe discuții în ultimele zile și au zburat împreună către România, Dăncilă i-a reținut doar prenumele, Iuri, și a fost nevoită să apeleze iar la ajutorul consilierei.

Zborul inaugural al companiei aviatice Nordica  a avut o durata de 2h si 30 minute, cei doi miniștrii au fost întâmpinați la sosirea pe Aeroportul Internațional  Mihail Kogălniceanu cu un ceremonial militar.

Acest eveniment are loc într-un an cu conotații puternice atât pentru Estonia prin faptul că în acest an celebrează 100 de ani de la declararea Independenței cât și pentru România care sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dan
17 Jun 18:01
"Mai grav este că eroarea a fost făcută și ieri, la aeroport și fusese semnalată de delegația estoniană." Tovarasi "jurnalisti" cand si unde a fost prima oara arborat gresit drapaelul Estoniei ???
Răspunde
0 0
johnneil
17 Jun 13:39
Este doar premierul celor care au participat la mitingul contra abuzurilor. Ce pretentii puteti avea acum?
Răspunde
0 0
Ami
17 Jun 12:58
Cum se simt romanii cand toata planeta râde de premierul ei? Cum e pentru ei sa aiba cel mai stupid premier de pe planeta, teapān de prostie? Poate ca romanii se simt bine asa. De fapt, sigur ca se simt bine, fiindca altfel ar putea cere sa fie respectati si sa aiba un premier educat, inteligent si, mai ales, patriot, chiar daca asta ar fi impotriva intereselor d-nului Dragnea.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?