"ZIUA BUNICILOR" pe 1 octombrie - propunere a unor senatori PNL

 
"ZIUA BUNICILOR" pe 1 octombrie - propunere a unor senatori PNL
"ZIUA BUNICILOR" pe 1 octombrie - propunere a unor senatori PNL

Un grup de senatori PNL propune ca în prima zi din octombrie să fie sărbătorită "Ziua Bunicilor", pentru a arăta "preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere, asigurând succesiunea păstrării tradiţiilor şi valorilor naţionale".

Propunere legislativă privind declararea zilei de 1 octombrie - Ziua Bunicilor a fost înregistrată la Senat, care este primă Cameră sesizată, şi se află în prezent în consultare publică.

Iniţiatorii propun ca ziua de 1 octombrie să fie declarată "Ziua Bunicilor", prilej cu care Parlamentul, Guvernul, autorităţile publice centrale şi locale pot organiza manifestări publice cu fonduri asigurate din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor şi instituţiilor publice.

Aceştia menţionează că în fiecare an, la 1 octombrie, toate statele membre ONU marchează, prin diverse evenimente, "Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice", instituită în anul 1990, prin rezoluţie, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Semnatarii mai arată că, potrivit Oficiului European de Statistică (Eurostat), aproape o treime din cetăţenii Uniunii Europene vor avea vârsta de peste 65 de ani până în anul 2050.

"Se poate îmbătrâni frumos dacă şi societatea din care facem parte e capabilă să înţeleagă nevoile vârstei a treia şi problemele cu care se confruntă", apreciază iniţiatorii.

Autorii proiectului precizează că, în Franţa, prima duminică din luna martie sunt sărbătoriţi bunicii, în Irlanda, "Grandmother’s Day" a reuşit să formeze o reţea de organizaţii care sărbătoresc acest eveniment pe 25 aprilie în fiecare an, iar Republica Moldova pe 25 octombrie există "Ziua bunicii".

Îniţiatorul principal al propunerii legislative este senatoarea PNL Steliana Miron, iar cosemnatari sunt senatorii liberali Marin Burlea, Ioan Cristina, Marius-Petre Nicoară, Doina-Anca şi Ştefan Băişanu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Miki
28 Feb 23:17
Mdaa,de muncit nu mai muncim,facem numai zile de petrecere;eu zic sa facem si ziua nepotilor,stranepotilor,etc.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?