Ziua Bărbii, marcată sâmbătă la nivel mondial

 

Ziua Bărbii, o sărbătoare insolită, este marcată, sâmbătă, la nivel mondial, evenimentul fiind un bun prilej pentru site-urile internaţionale să se întreacă în sfaturi pentru bărboşi, dar şi un pretext pentru purtătorii acestor podoabe faciale să petreacă.

Ziua Internaţională a Bărbii, marcată în fiecare an în prima sâmbătă a lunii septembrie, este o ocazie pentru toţi bărboşii de a se aduna şi a sărbători împreună, conform site-ului dedicat acestui eveniment, worldbeardday.com, scrie Mediafax.ro. 

Fiind dedicată promovării acestui stil estetic masculin, în această zi bărbieritul este considerat o lipsă totală de respect.

În această zi, conform tradiţiei, bărbaţii cu barbă trebuie să se relaxeze şi să nu ia parte la niciun fel de treburi casnice sau îndatoriri de familie. De asemenea, ceilalţi membri ai familiei unui bărbos ar trebui să îi facă toate poftele, în această zi, în onoarea podoabei sale faciale.

Originile exacte ale acestei sărbători nu sunt cunoscute, dar există unele indicii care sugerează că vikingii aveau o manifestare similară, datând din anul 800 după Christos. Evenimentul nu avea însă o dată fixă, iar uneori era celebrat de mai multe ori pe an.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?