ZIMBRUL S-A ÎNTORS ÎN ROMÂNIA. Carpaţii, repopulaţi cu zimbri la 200 de ani de la dispariţie

 
Zimbrul, din nou în România
Zimbrul, din nou în România

România a devenit locul unuia dintre cele mai importante proiecte ecologice din Europa. Munţii Carpaţi au fost repopulaţi cu zimbri la 200 de ani de la dispariţia acestor animale din ţara noastră. Mamiferele, care au fost aduse din rezervaţii naturale din Germania, Suedia, Elveţia şi Italia, şi-au găsit o nouă casă în munţii Ţarcu.

Transportul de 17 zimbri a ajuns într-o rezervaţie din comuna Armeniş, judeţul Caraş-Severin. Localnicii au urmărit cu interes eliberarea în sălbăticie a mamiferelor, pe care cei mai mulţi le-au văzut pentru prima dată. Proiectul de repopulare cu zimbri aparţine Fondului Mondial pentru natură în cooperare cu organizaţia "Rewilding Europe".

"Zimbrul este un animal foarte rar în Europa, aproape că l-am pierdut. În 1927 mai existau doar 54 de exemplare. Dar apoi specia s-a dezvoltat în grădinile zoologice şi în sălbăticie. Acum există 5.000 de exemplare, iar dintre acestea 340 trăiesc în sălbăticie", a spus Frans Schepers, manager "Rewilding Europe".


Până în 2025, se aşteaptă creşterea numărului de zimbri din munţii Ţarcu până la o populaţie de 500 de exemplare. Vor avea rolul de a echilibra fragilul ecosistem din munţii Carpaţi, dar şi de a stimula turismul local.

"Este un moment important pentru noi, este cel mai mare transport de zimbri din Europa. Sperăm că pe termen mediu şi lung, vor aduce beneficii naturii, comuntăţii locale şi economiei locale", a spus Magor Csibi, director Fondul Mondial pentru natură România

În proiectul repopulării cu zimbri au fost cooptaţi şi numeroşi localnici. Aceştia vor servi în viitorul apropiat drept ghizi pentru turiştii care vor dori să viziteze rezervaţia.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
!!!!!!!!???????
21 May 04:34
Este un articol mincinos . Repopularea s-a facut in anii '60 cand au fost aduse cateva perechi de zimbri din Polonia in padurile de langa Targu Neamt . De atunci zimbrii au fost o prezenta permanenta in Romania .
Răspunde
0 -3
Dorin-Adrian Cristea
20 May 13:59
Nu sunt zimbri ci BOURI. Zimbrii nu mai exista de pe vremea lui Burebista.
Răspunde
0 -2
Dorin-Adrian Cristea
20 May 14:01
6 Bourii sunt o corcitura intre zimbri si si o specie de elan care a habitat si in Carpati.
0 -2
Dorin-Adrian Cristea
20 May 14:03
7 Zimbrii erau un fel de bizoni care aveau o coama ca leii si erau foarte agresivi.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?